Na útok sekerou v Novákoch reaguje školský výbor, bude sa zaoberať agresiou na školách

ta3 TASR
3.11.2022 11:46

Na školskom parlamentnom výbore budú v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu hľadať riešenia, ako pristupovať k agresívnemu správaniu na školách a ako mu predchádzať. V reakcii na štvrtkový incident na Strednej odbornej škole v Novákoch to uviedol predseda Výboru Národnej rady SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Richard Vašečka.

Na útok sekerou v Novákoch reaguje školský výbor, bude sa zaoberať agresiou na školách
ta3/Anna Mazreku

"Škola má byť bezpečným miestom pre žiakov i učiteľov," povedal Vašečka. Správu o tom, že študent na SOŠ v Novákoch zaútočil sekerou na študentov, prijal Vašečka so znepokojením. "Je šokujúce, že takýto ohavný čin sa odohral na pôde školy, do ktorej rodičia každý deň posielajú svoje deti s vierou, že sú v bezpečí a nič im tam nehrozí," uviedol. Vašečka poukázal na to, že štvrtkový incident je jasným dôkazom toho, že sa musí riešiť bezpečnosť na školách. 

Na SOŠ v Novákoch útočil vo štvrtok dopoludnia študent sekerou. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti s tým, že sa pri incidente zranila jedna osoba, nie však vážne. Študenta polícia zadržala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok