Napadli ho, opil sa alebo spadol sám? Ruský šachový veľmajster Karpov leží v nemocnici

ta3 čtk
2.11.2022 15:50

Ruský šachový veľmajster a poslanec Anatolij Karpov je s poraneniami v nemocnici po tom, čo za doteraz nie celkom jasných príčin spadol na ulici. Jeho dcéra Sofija podľa stanice Slobodná Európa uviedla, že Karpov leží na neurologickej jednotke intenzívnej starostlivosti s poranením hlavy a mozgu a zlomeninou stehennej kosti.

Napadli ho, opil sa alebo spadol sám? Ruský šachový veľmajster Karpov leží v nemocnici
TASR/Jaroslav Novák

Sedemdesiatjedenročný Karpov spadol cez víkend na ulici neďaleko budovy Štátnej dumy, dolnej komory ruského parlamentu. V médiách sa objavilo niekoľko verzií ohľadom okolností tohto pádu. Karpovov asistent Albert Stepanjan agentúre TASS povedal, že poslanca na ulici napadli neznámi ľudia. Niektoré médiá napísali, že bol pod vplyvom alkoholu, neuviedli ale žiadne zdroje, podotkla Slobodná Európa. Objavila sa tiež informácia, že bol uvedený do umelého spánku.

Šachistova manželka Natalja Bulanovová denníku Izvestija povedala, že zranenia jej muža nie sú natoľko závažné, ako sa v niektorých médiách objavuje, a že nemajú žiadne kriminálne pozadie. "Je pri vedomí a veľmi aktívny," okomentovala Karpovov stav po tom, čo ho podľa svojich slov navštívila v nemocnici.

Karpov sa stal majstrom sveta v šachu v roku 1975 po tom, čo sa účasti v zápase vzdal jeho protivník Robert Fischer. Titul šachového veľmajstra neskôr Karpov dvakrát obhájil, v roku 1985 ho ale porazil Garri Kasparov. Karpov je poslancom za vládnu stranu Jednotné Rusko. Po ruskom vpáde na Ukrajinu ho USA, Británia a Európskej únie zaradili na sankčné zoznamy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok