Za kybernetickým incidentom v parlamente je poslanec OĽANO, priznal sa

ta3 TASR
2.11.2022 15:19

Schôdza národnej rady, ktorú minulý týždeň prerušili pre kybernetický incident, bude pokračovať v utorok 8. novembra od 9.00 h. Šéf parlamentu Boris Kollár uviedol, že v tejto súvislosti už podal trestné oznámenie, aj keď počas tlačovej konferencie povedal, že za nefunkčným systémom sa skrýva konkrétny poslanec.

Voľby 2023: Politické strany dostali svoje čísla. Pozrite si, aké má váš favorit
ta3/David Duducz (upravené)

Incident spôsobil poslanec Róbert Halák (OĽANO), upozornil na to portál Noviny Plus, Halák to potvrdil pre TASR. Tvrdí, že nešlo o úmysel, a chybu si priznal. Keďže si všimol odpojený voľný kábel, chcel ho zapojiť. "Nevidel som to celé, videl som, že je voľný kábel, podvedome som ho zapojil počas diskusie s kolegami. Vôbec som si neuvedomil, že som uzavrel nejaký okruh. Zavrel som skrinku a vôbec som to neriešil," povedal pre TASR. Doplnil, že v tejto súvislosti bol vypovedať ešte v piatok na polícii. Vyvodenie zodpovednosti od neho zatiaľ klub OĽANO nežiadal.

Kollár sa k neodhaleniu identity daného poslanca vyjadril nasledovne: "Nie som ani vyšetrovateľ, ani prokurátor." Dodal, že v tomto prípade je podané trestné oznámenie a aktuálne prebieha vyšetrovanie, preto si nechce sám sebe uškodiť predčasnými vyhláseniami. Pripustil však, že ak by išlo zo strany poslanca o nedbanlivosť, bude trvať na tom, aby bol za to patrične potrestaný.

"Ja sa čudujem, že takáto banalita mohla vyradiť celú národnú radu," vyhlásil Kollár s tým, že NR SR bude pokračovať budúci týždeň. Poslancov čaká niekoľkohodinové hlasovanie, ktoré chce Boris Kollár vždy po hodine rozdeliť 15-minútovou prestávkou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok