NHL: Atak na Slafkovského pomstili spoluhráči, Fehérvárymu znížili trest

ta3 TASR
2.11.2022 09:50

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský čelil v závere zápasu na ľade Minnesoty Wild zákroku útočníka Marca Rossiho, po ktorom odišiel s bolestivou grimasou na striedačku. Spoluhráči ho okamžite pomstili a z následnej šarvátky vyplynuli tri väčšie tresty.

NHL: Atak na Slafkovského pomstili spoluhráči, Fehérvárymu znížili trest
TASR/AP

Jedným z aktérov ostrého zákroku bol v nočnom zápase NHL aj obranca Washingtonu Martin Fehérváry, ktorý atakoval útočníka Reillyho Smitha z Vegas a napriek pôvodne avizovanému vyššiemu trestu dostal po prezretí videa len dve minúty.

Fehérváry narazil Smitha na zadný mantinel a vyzeralo to, že súper nebude pokračovať v zápase. Napokon sa však doň vrátil. Fehérváry nastúpil už tradične v druhom obrannom páre s Nickom Jensenom a s časom 22:14 min bol druhý najvyťaženejší hráč Capitals.

O desať minút menej odohral Juraj Slafkovský, ktorého Montreal nastúpil na tretí zo štyroch zápasov počas tripu na súperových klziskách. Po dvoch víťazstvách Canadiens podľahli Wild 1:4. Slafkovský odohral 12:26 a od 5. minúty si odsedel menší trest za podrazenie. Dostal príležitosť aj v presilovkách, v ktorých odohral takmer minútu. Nastúpil na pravom krídle štvrtého útoku s Remom Pitlickom a Jakeom Evansom. V závere zápasu odohral puk v strednom pásme a mieril na striedačku, keď ho atakoval o 15 cm nižší Rossi. Slafkovský stratil stabilitu a po náraze do mantinelu sa pomaly dvíhal z ľadu, no na striedačku odišiel po svojich. Nasledovala potýčka viacerých hráčov.

Ružičkov debut

Vo štvrtej útočnej formácii nastúpil aj stredný útočník Calgary Flames Adam Ružička, pre ktorého to bol tohtosezónny debut. Dočkal sa ho v 8. zápase Flames v sezóne, v ktorom premiérovo podľahli Seattlu. Ružička odohral najmenej minút zo všetkých korčuliarov - 5:33. Vo svojom 32. zápase v NHL si nevylepšil kanadské bodovanie a na svojom konte má 11 bodov (5+6). Do štatistík si pripísal jeden mínusový bod, jednu strelu, jeden hit a 60-percentnú úspešnosť na vhadzovaniach.

V zápasoch v noci na stredu bolo v akcii až päť slovenských hokejistov, pričom na striedačke bol v pozícii náhradníka pripravený aj brankár New Yorku Rangers Jaroslav Halák. Okrem Slafkovského, Fehérváryho a Ružičku nastúpili aj obranca Erik Černák a útočník Tomáš Tatar. Černák odohral v prvej obrannej dvojici Tampy Bay vyše 18 minút. Jeho defenzívnym kolegom však nebol Švéd Victor Hedman, ale Ian Cole, ktorý sa posunul z tretej formácie. Hedmana vyradilo zranenie v hornej časti tela, ktoré utrpel v predošlom zápase proti San Jose. Černák sa proti Ottawe prezentoval piatimi hitmi a jedným mínusovým bodom. "Blesky" zvíťazili v treťom stretnutí po sebe.

Hráči New Jersey odštartovali trojzápasovú sériu na klziskách kanadských tímov víťazstvom vo Vancouveri 5:2. Tomáš Tatar k nemu prispel asistenciou, ktorú si pripísal po tom, čo sa od jeho korčule odrazil puk k Jackovi Hughesovi, ktorý ho z vlastného pásma poslal do prázdnej bránky Canucks.

Útočník Pavol Regenda, ktorý nastúpil za Anaheim v úvodných piatich sezónach, absolvuje v noci na štvrtok svoj debut v AHL na ľade Bakersfield Condors. "Káčeri" ho poslali do farmárskeho tímu San Diego Gulls po tom, čo bol v troch zápasoch v pozícii zdravého náhradníka. Predtým nazbieral dva body za asistencie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok