Ako ďaleko Musk zájde? Užívateľom, ktorí majú overené profily, chce za toto označenie účtovať poplatok

ta3 čtk
1.11.2022 23:26

Miliardár Elon Musk uviedol, že používatelia sociálnej siete Twitter budú platiť mesačne osem dolárov, ak chcú, aby sa pri ich mene objavovala modrá ikona označujúca overený profil. Za uvedenie tohto označenia, bežne používaného u známych osobností, sa momentálne neplatí nič.

Ako ďaleko Musk zájde? Užívateľom, ktorí majú overené profily, chce za toto označenie účtovať poplatok
TASR/AP

"Silu ľuďom! Modré (tlačidlo) za osem dolárov mesačne," napísal na Twitteri Musk, ktorý minulý týždeň dokončil prevzatie rovnomennej spoločnosti za 44 miliárd dolárov. Užívatelia, ktorí si za službu priplatia, budú mať podľa neho prednosť v odpovediach a vyhľadávaní.

Britská BBC na svojich internetových stránkach píše, že Twitter doteraz využíval na overovanie užívateľov žiadosť vo forme krátkeho formulára. Bol vyhradený ľuďom, za ktorých by sa niekto mohol pokúšať vydávať. Išlo o politikov, celebrity alebo známych novinárov. Firma tento systém zaviedla v roku 2009, kedy čelila žalobe kvôli tomu, že proti takýmto podvodným účtom nepodnikala dostatočné kroky.

Kritici Muskovho rozhodnutia zaviesť mesačný poplatok za modrú "fajku" upozorňujú na to, že pre užívateľov Twittera bude ťažšie rozlíšiť spoľahlivé zdroje. Keď sa pôvodne objavili informácie, že overený účet bude za 20 dolárov mesačne, napísal spisovateľ Stephen King na Twitteri, že "by skôr mali platiť mne". Musk mu na to odpovedal, že "nejako účty platiť musíme... Čo tak osem dolárov?"

Musk je šéfom automobilky Tesla a najbohatším človekom na svete. Podľa indexu miliardárov, ktorý zostavuje agentúra Bloomberg, dosahuje aktuálna hodnota jeho majetku 204 miliárd dolárov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok