NBA: Milwaukee Bucks naďalej bez prehry, v domácom prostredí zdolali Detroit s rozdielom dvoch

ta3 tasr
1.11.2022 08:13

Basketbalisti Milwaukee Bucks zostávajú aj po šiestom stretnutí novej sezóny NBA bez prehry, v noci na utorok zdolali doma Detroit 110:108. Tradičný líder Bucks Jannis Antetokunmpo zaznamenal 31 bodov, za hostí dal Cade Cunningham 27, no dvakrát v poslednej minúte minul v čase, keď jeho tím prehrával práve o jediný kôš.

Pistons držali s lídrom ligy krok, hoci v základnej zostave nastúpili štyria hráči mladší ako 24 rokov. V zápase Detroit ani raz neviedol a prehrával aj o 16 bodov, no napriek tomu dokázal rozdiel dotiahnuť a držal sa na dohľad až do úplného záveru. "Je tu veľa talentovaných hráčov, ktorí sa veľmi rýchlo učia. Rozhodne sú lepší, ako napovedá ich postavenie v tabuľke," povedal o predposlednom tíme Východnej konferencie pivot Milwaukee Brook Lopez podľa AP.

Brooklyn si pripísal druhú výhru v sezóne, keď zdolal doma Indianu 116:109. Trápiaci sa ambiciózny tím môže tešiť aspoň forma Kevina Duranta, ktorý zaznamenal 36 bodov a v historickej tabuľke súťaže sa dostal už na 19. miesto. Na konte má 25.752 bodov v kariére a prekonal bývalú oporu Nets Vinca Cartera.  

Dvojnásobný MVP finále prezradil, že si významný štatistický zápis veľmi váži. "Vince Carter bol prvý hráč, ktorého som si ako dieťa idealizoval. Som veľmi rád, že som ho prekonal práve v drese Nets," vyhlásil Durant, ktorý chcel z tímu odísť, no klub nenašiel partnera do vhodnej výmeny.

Memphis druhýkrát v priebehu troch dní nastúpil v Utahu a hoci už tentokrát nenechal odpočívať s miernym zranením svojho lídra Ja Moranta, opäť prehral. Dokonca výraznejším rozdielom 105:121. V drese domácich sa zaskvel fínsky pivot Lauri Markkanen s 31 bodmi a 11 doskokmi. Utah neprestáva udivovať. Klub v lete vymenil tri najväčšie hviezdy a pustil sa do prestavby kádru, napriek tomu má na domácej palubovke bilanciu 4:0 a patrí mu 3. priečka na západe. "Nikoho sa nebojíme. Sme výborný kolektív. Je zábava tu byť," neskrýval nadšenie rozohrávač Jazz Michael Conley.

NBA - výsledky:

Charlotte - Sacramento 108:115

Washington - Philadelphia 111:118

Brooklyn - Indiana 116:109

Toronto - Atlanta 139:109

Milwaukee - Detroit 110:108

Utah - Memphis 121:105

Los Angeles Clippers - Houston 95:93

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok