Muž ukradol električku. Vozil ňou po meste nič netušiacich ľudí

ta3 ČTK
31.10.2022 13:26

Dvadsaťpäťročný muž ukradol cez víkend v poľských Katoviciach z depa električku a jazdil s ňou po meste, hoci nikdy predtým tento dopravný prostriedok neriadil. Po ceste dokonca nabral niekoľko nič netušiacich cestujúcich. Zastavilo ho až vypnutie prúdu, uviedla televízia TVN24 na svojom webe.

Muž ukradol električku. Vozil ňou po meste nič netušiacich ľudí
Profimedia (ilustračné)

Električka zmizla z vozovne v noci na sobotu, uviedol hovorca podniku, ktorý prevádzkuje v Katoviciach električkovú dopravu. 

Jeden z vodičov podniku si potom v uliciach všimol električku, ktorá išla podozrivo pomaly. Navyše, bola označená ako linka 33, ktorá v Katoviciach neexistuje. Vodič sa teda rozhodol tejto električke brániť v ceste a zalarmoval tiež dispečera, ktorý dal vedieť polícii. 

Samozvaného vodiča zastavilo napokon krátke vypnutie prúdu. Mladík pri zatýkaní nekládol odpor, nebol však schopný vysvetliť svoje pohnútky. 

Test potvrdil, že nebol pod vplyvom alkoholu. Muža zadržali na tri mesiace. Hrozí mu obvinenie z ohrozenia, ktoré mohlo viesť k dopravnej nehode, a tiež obvinenie z vlámania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok