Team Bratislava bude mať po voľbách priamy vplyv na rozvoj hlavného mesta. Vallo očakáva súdržnosť

ta3 TASR
31.10.2022 11:44

Mestská strana Team Bratislava bude mať po sobotných spojených samosprávnych voľbách priamy vplyv na rozvoj hlavného mesta, a to aj na úrovni jeho mestských častí. Vyhlásil to predseda strany Matúš Vallo, ktorý vo voľbách obhájil post primátora Bratislavy so ziskom 60,20 percenta hlasov.

Matúš Vallo
TASR/Jaroslav Novák

"Do mestského zastupiteľstva bolo zvolených 90 percent našich kandidátov, do miestnych zastupiteľstiev 84 percent," uviedol Vallo. Svoju stranu označil za silnú, ktorá má vo viacerých bratislavských mestských častiach v koalícii s PS a SaS väčšinu v zastupiteľstve.

"Budeme môcť ťahať s poslancami a starostami za jeden povraz ešte viac ako doteraz," podotkol bratislavský primátor. Deklaruje, že chcú spolupracovať a hľadať spoločné riešenia aj so zvolenými zástupcami mimo koalície.

V bratislavskom mestskom zastupiteľstve sa Vallo bude môcť oprieť o väčšinu poslancov. Jeho strana sa stala najsilnejšou s 20 poslancami, v koalícii s PS a SAS budú mať 29 poslancov. Výrazne silnejšie výsledky dosiahol Team Bratislava s koalíciou s PS v mestských častiach. "Napríklad v miestnom zastupiteľstve Starého Mesta budú mať 25 z 25 poslancov, v Novom Meste 23 z 25 poslancov a podobne je to aj v ďalších mestských častiach," uviedli z Teamu Bratislava.

Strana postavila 124 kandidátov na bratislavských miestnych a mestských poslancov. Z toho získala 106 mandátov. Uspeli aj jej kandidáti na starostov v bratislavských mestských častiach Nové Mesto (Matúš Čupka), Staré Mesto (Matej Vagač), Lamač (Igor Polakovič) a Podunajské Biskupice (Roman Lamoš).

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok