Covid, vojna na Ukrajine a neistota. Žijeme v permanentnom strese, uviedla sociologička

30.10.2022 12:23

Sociologička a riaditeľka Slovenského národného strediska pre ľudské práva (SNSLP) Silvia Porubänová v relácii V politike povedala, že nenávistné prejavy sú v súčasnosti príliš frekventované. Kritizovala najmä to, že sa ozývajú vo verejnom i politickom priestore.

porubanova_4.jpg
Foto: TA3

Silvia Porubänová uviedla, že "niečo sa so Slovenskom stalo". Nenávistné prejavy podľa nej boli vždy prítomné, avšak v súčasnosti sú príliš frekventované.  

"Nebezpečenstvom je, že nenávistné prejavy sa ozývajú vo verejnom i politickom priestore. Bolo len otázkou času, kedy sa personifikujú do konkrétneho činu," okomentovala tragédiu na Zámockej ulici v Bratislave. Komunita LGBTI+ sa podľa nej nestala terčom nenávisti zo dňa na deň. 

"Tá nenávisť na Slovensku akceleruje minimálne desať rokov. V roku 2022 by sme už nemali hovoriť o inakosti," dodala. Podľa nej je potrebné prijať dôstojnú formu životného partnerstva pre páry rovnakého pohlavia.

"Posledné tri roky žijeme v permanentnom strese. Covid, vojna na Ukrajine, neistota materiálneho života a energetická kríza doliehajú na psychiku každého človeka," myslí si Porubänová.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok