Na Kréte sa na dom zrútila skala. Obeťou nie je Češka, ako úrady tvrdili, ale Slovinka

ta3 ČTK
30.10.2022 10:23

Žena, ktorá v nedeľu v noci zomrela na Kréte v sutinách domu po zosuve skaly, nebola česká občianka. České ministerstvo zahraničia to má potvrdené od gréckych úradov, oznámila hovorkyňa Černínskeho paláca Mariana Wernerová.

Grécko Kréta more pobrežie (SITA/AP)
SITA/AP

Agentúra AFP a grécka televízia ERT predtým informovali o českej obete a dvoch zranených v letovisku Agia Fotia na juhovýchode Kréty. Podľa agentúry Reuters pochádza mŕtva zo Slovinska.

Krátko po polnoci sa zo skaly nad domami, ktoré si prenajímajú turisti, odlomil masívny blok kamenia a zasypal dom. Na miesto prišli desiatky záchranárov, ktorí sa štyria pokúšali rodinu z domu vyslobodiť. Keď našli telo ženy, už len konštatovali smrť, uviedla grécka televízia ERT, ktorá priniesla aj snímku zavaleného domu. Manžel a syn majú len ľahké zranenia. Rodina sa dnes mala vracať domov.

Nad letoviskom sú skaly a podľa ERT sa miestni obyvatelia obávajú ďalších zosuvov. Podľa prezidenta miestnej hotelovej asociácie Georgea Vardakisa ale nič nenasvedčovalo hroziacemu nebezpečenstvu, píše AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok