Viskupič sa poďakoval za dôveru, počkať si chce na definitívne výsledky

ta3 TASR
30.10.2022 00:16

Podľa predbežných výsledkov vedie v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) súčasný predseda TTSK Jozef Viskupič (OĽANO, Nova, Kresťanská únia, Zmena zdola, SaS, KDH, Spolu, Šanca, ODS, Za ľudí, Sme rodina, OKS, DS, Maďarské fórum) s viac ako 39 percentami.

"Ďakujem za prejavenú dôveru občanom kraja, ale na definitívu si ešte musíme počkať," uviedol Viskupič. Ako doplnil, je rád, že práca, ktorá sa urobila na úrade za päťročné obdobie, našla odozvu aj pri týchto voľbách. "Chcel by som sa poďakovať všetkým zamestnancom úradu za to, ako sme zvládli náročné obdobie, kandidátom a volebnému tímu a v neposlednom rade rodine," povedal Viskupič.

Aktuálny predseda TTSK si zriadil volebnú centrálu v jednej z trnavských reštaurácii. Okrem novinárov Viskupič pozval rodinu, priateľov a kandidátov na krajských poslancov za spomínanú koalíciu.

Tromi prioritami do ďalšieho volebného obdobia by mali byť podľa neho zdravotníctvo, školstvo a sociálna oblasť. Uviedol to počas volebnej noci po sčítaní približne 80 percent hlasov vo voľbách na post predsedu TTSK. "Školstvo by malo byť vyhlásené za županskú tému a čo sa týka sociálnej oblasti, mali by sme pokračovať v deinštitucionalizácii a poľudšťovaniu sociálnych zariadení. Okrem týchto troch tém nemôžeme zabudnúť ani na infraštruktúru, ako sú cesty a cyklodoprava," doplnil Viskupič.

Prípadné víťazstvo bude podľa jeho slov znamenať pokračovanie v začatej práci. "To znamená, že veľa zo začatých vecí je potrebné dokončiť v druhom volebnom období. Tak sme to aj celý čas komunikovali. Verím, že tie desiatky projektov, ktoré sú nachystané, sa podarí dotiahnuť do úspešného konca," informoval Viskupič.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok