Šimečka a Droba si vedia predstaviť spoluprácu progresívcov a SaS po parlamentných voľbách

ta3 TASR
29.10.2022 22:48

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba (SaS) a líder Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka si vedia predstaviť aj prípadnú povolebnú spoluprácu ich strán po voľbách do národnej rady.

droba_simecka_vallo_1.jpg
TA3

Nateraz by do nich nešli ako koalícia. Spolu s primátorom Bratislavy Matúšom Vallom (Team Bratislava, PS, SaS) skonštatovali, že ich spolupráca sa osvedčila práve v spojených komunálnych voľbách. "Keď sme vraveli o tom, že to dáva dobrú nádej, základ pre spoluprácu na celonárodnej úrovni, nemysleli sme tým v tejto chvíli predvolebnú spoluprácu do volieb do NR SR. Mysleli sme tým spoluprácu po voľbách, napríklad. Ktovie, v akej konštelácii to bude," skonštatoval Šimečka.

Doterajšia spolupráca v komunále za posledné roky podľa neho i podľa Drobu dokázala, že ich vzťahy sú dobré, vedia v praxi fungovať. Hovoria o hodnotovej i programovej blízkosti.

Šéf BSK skonštatoval, že strany PS, Team Bratislava a SaS sa pred rokmi vzhľadom na blízkosť hodnotového nastavenia strán začnú spoluprácu na komunálnej úrovni a uvidia, čo ďalej. Spoluprácu vníma ako konštruktívnu. Verí, že to, čo spolu dokázali, budú vedieť posúvať aj ďalej.

Vallo doplnil, že bude držať palce SaS a PS aj vo voľbách do NR SR. Deklaroval však, že ak sa mu podarí zvíťaziť, bude sa naplno venovať mestu a riešeniu jeho problémov.

Vyhlásenie Juraja Drobu, Matúša Valla a Michala Šimečku po regionálnych voľbách si môžete pozrieť nižšie.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok