Kvôli voľbám prišiel z Nemecka. Je to dôležité, nie je mi to jedno, povedal Ján

ta3 tasr
29.10.2022 16:22

Do Bratislavy prišiel Ján Jakobej odovzdať svoj hlas v spojených samosprávnych voľbách z Nemecka, kde dlhodobo pracuje. Povedal, že mu nie je jedno, komu dá dôveru zastupovať jeho záujmy ako občana.

Kvôli voľbám prišiel z Nemecka. Je to dôležité, nie je mi to jedno, povedal Ján
ta3

"Voľby vnímam nielen ako vyjadrenie svojej vôle, ale aj využitie svojho práva ako občana, komu dám svoju dôveru v meste alebo na kraji. Sú to predsa ľudia, ktorí zastupujú aj moje záujmy v okolí, kam sa rád vraciam," povedal Jakobej.

Komunálne a krajské voľby vníma ako dôležitejšie v porovnaní napríklad s prezidentskými alebo parlamentnými. Občan je podľa neho so samosprávou v dennom kontakte a i sľuby politikov si dokáže lepšie odkontrolovať. "Vidím, či predvolebné sľuby kandidátov ostávajú len na papieri, alebo sa aj reálne niečo mení v danom okolí k lepšiemu," poznamenal. Spojiť nadchádzajúce sviatky s odovzdaním svojho hlasu vo voľbách sa rozhodol aj preto, lebo mu nie je jedno, kto spracuje financie či riadi projekty na území mestskej časti, mesta alebo kraja.

Pre pracovnú zaneprázdnenosť a časté cestovanie síce denne dianie v samospráve nesleduje, sleduje však napríklad zostrihy miestnych či mestských zastupiteľstiev. Pred voľbami sa snaží si preštudovať nielen volebné programy kandidátov, ale aj sľuby tých, ktorí svoj post obhajujú a porovnať ich s novými kandidátmi.

Voliči si vyberajú predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) i poslancov krajského zastupiteľstva, primátora Bratislavy a poslancov mestského zastupiteľstva, ako aj starostov mestských častí a poslancov do miestnych zastupiteľstiev. Volebné miestnosti sú otvorené do 20.00 h.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok