Kľúčová cesta na Donbase je pod našou kontrolou, hlásia ukrajinské jednotky

ta3 tasr
29.10.2022 10:15

Ukrajinská armáda už prakticky kontroluje kľúčovú cestu medzi mestami Svatove a Kreminna v Donbase, ktoré okupujú príslušníci ruských inváznych síl. Informujeme podľa správy z agentúry Reuters, ktorá sa odvolala na ukrajinské úrady Luhanskej oblasti.

Kľúčová cesta na Donbase je pod našou kontrolou, hlásia ukrajinské jednotky
TASR/AP (ilu)

"Cesta zo Svatove do Kreminny je už prakticky pod kontrolou ozbrojených síl Ukrajiny. Naši vojaci (tam) každý deň postupujú," uviedol v piatok v ukrajinskej televízii luhanský gubernátor Serhij Hajdaj. Správu potvrdil aj hovorca východnej skupiny ukrajinských vojsk Serhij Čerevatyj, podľa ktorého Ukrajinci dostali cestu Svatove-Kreminna pod palebnú kontrolu.

Ukrajinskí vojaci v týchto dňoch v Donbase pomaly postupujú smerom na východ do Luhanskej oblasti s cieľom oslobodiť Ruskom okupované mestá Svatove a Kreminna, ktoré sú od seba vzdialené zhruba 45 kilometrov. Predstaviteľ miestnych proruských separatistov v stredu hlásil intenzívne boje z okolia Kreminny a Svatove, kde sa v súčasnosti nachádza jedna z hlavných frontových línií na východe Ukrajiny.

Ukrajinská vojenská rozviedka zase uviedla, že ukrajinské sily v nedeľu dobyli dedinu Nevske, nachádzajúcu sa približne 10 kilometrov západne od cesty spájajúcej Svatove s Kreminnou, pričom zabili 34 Rusov. Ukrajinci sa v oblasti snažia prelomiť ruskú obrannú líniu, v čom by im výrazne pomohlo práve ovládnutie tejto cesty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok