Ruské úrady zmarili útoku dronov na anektovanom Kryme

ta3 TASR
29.10.2022 10:13

Ruské námorníctvo v sobotu ráno zmarilo útok dronmi na prístav v Sevastopole na anektovanom Kryme. Tvrdí to Moskvou dosadený dosadený gubernátor mesta Sevastopol, podľa ktorého boli všetky útočiace bezpilotné stroje zostrelené. Informujeme podľa správy agentúry AFP.

Sevastopoľ leží na ukrajinskom Krymskom polostrove, ktorý v roku 2014 anektovalo Rusko. Je hlavným domovským prístavom ruskej Čiernomorskej flotily. "V sobotu od 04.30 h viaceré systémy protivzdušnej obrany v Sevastopole niekoľko hodín odrážali útoky dronov,"  napísal na sociálnej sieti Telegram gubernátor Sevastopoľa Michail Razvožajev. "Všetky UAV (bezpilotné lietadlá) boli zostrelené".

Gubernátor ďalej tvrdil, že počas útoku nedošlo k žiadnym škodám na "civilnej infraštruktúre". Podľa jeho slov bolo v dôsledku útoku rozbité len jedno okno na študentskom internáte, ktorý leží neďaleko sevastopoľského prístavu, avšak incident sa zaobišiel bez zranení.

Razvožajev zároveň vyzval miestnych obyvateľov, aby nezverejňovali na sociálnych sieťach videá zo sobotňajšieho útoku. Podľa neho by tak totiž Ukrajinci mohli získať informácie o fungovaní protivzdušnej obrany Sevastopoľu. Gubernátor predtým uviedol, že dronový útok odrážali plavidlá Čiernomorskej flotily.

Razvožajev vo štvrtok informoval o útoku bezpilotného lietadla na miestnu tepelnú elektráreň Balaklava. Podľa jeho tvrdení však nedošlo k obetiam na životoch ani k vážnejším škodám. V júli tohto roku došlo k dronovému útoku na plavidlá ruskej Čiernomorskej flotily kotviace v Sevastopole. Ukrajinská armáda v súčasnosti vedie protiofenzívu v priľahlých oblastiach južnej Ukrajiny, odkiaľ sa snaží vytlačiť ruské okupačné jednotky.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok