Moderátor Jožo Šivák: Politikov budeme v relácii Pozrime sa na to konfrontovať s reálnym životom

ta3
29.10.2022 09:00

Obľúbená relácia Pozrime sa na to sa do vysielania Televízie ta3 vracia už v piatok 4. novembra o 20.00 hodine. Diskusiu hostí bude viesť skúsený moderátor a novinár Jožo Šivák. Viac o reštarte relácie, témach a hosťoch prezradil v rozhovore.

Na obrazovky Televízie ta3 sa vracia relácia Pozrime sa na to. Aké témy bude pokrývať?

Budú to občianske témy, teda tie, ktoré sa týkajú každého z nás - mňa, teba, bežných ľudí. V relácii nebudeme riešiť politické záležitosti, ale ceny energií, vysoké ceny potravín či kolaps v nemocniciach, ktorý momentálne hrozí. 

Kedy sa diváci môžu tešiť na prvý diel relácie a ako často ju bude ta3 vysielať?

Prvý diel relácie vysielame naživo budúci týždeň v piatok 4. novembra. Reláciu budeme vysielať vždy piatok o 20.00 hodine. O to je to pre mňa zaujímavejšie aj náročnejšie, pretože robím aj redaktora.

Novinkou je, že budeme mať celkovo šesť pozvaných hostí - na jednej strane politici, na druhej bežní ľudia. Pridanou hodnotou relácie je, aby sme našim divákom ponúkli možnosť zúčastniť sa diskusie, aby sme im ponúkli možnosť povedať svoj názor, čo si myslia, s čím sa stretávajú v reálnom živote. Aby to neboli len politické balasty, ktoré často od politikov počúvame. Budeme ich konfrontovať s reálnym životom. 

Môžeš už prezradiť, kto budú tvoji hostia budúci týždeň?

Relácia je špecifická tým, že posádka hostí, ktorí prídu do relácie, sa kreuje na poslednú chvíľu. Samozrejme, máme už vykomunikované, kto príde z hlavných rečníkov, ale vždy sa to sfinalizuje až deň pred reláciou.

Účasť prisľúbil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, prvou témou bude totiž kolaps zdravotníctva. Hrozí, že lekári odídu z nemocníc. Už aj niektoré veľké zdravotnícke zariadenia avizujú, že operácie budú odložené. Nemocnice doteraz ešte nezoperovali všetkých ľudí z obdobia covidu. Máme sa obávať, že nedostaneme zdravotné ošetrenie? Na to sa budeme pýtať. 

Okrem Vladimíra Lengvarského by mal prísť aj šéf Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský a ďalší. 

Budete hovoriť aj o tom, čo nastane, keď lekárom uplynú výpovedné lehoty?

Samozrejme, to je pointa - ako sa k tomu nemocnice postavia, a či bude mať kto na oddeleniach ošetrovať pacientov, ktorí tam budú v tom čase hospitalizovaní.

Čo v súvislosti s pandémiou a zdravotníctvom najviac trápi ľudí?

Mnohí ľudia čakali na operácie dlhé mesiace. Prišiel covid, a tým pádom sa v nemocniciach neoperovalo. Aj teraz, keď vyrábam zdravotnícke reportáže, tak mnohí hovoria o tom, že čakajú dlho na CT vyšetrenie či na magnetickú rezonanciu. Všetko spolu súvisí. 

Ako novinár sa zdravotníctvu venuješ takmer denne. Existuje v tejto súvislosti oblasť, ktorej by sa malo podľa teba venovať viac priestoru?

Zdravotníctvo je veľká téma. Má veľa problémov a úskalí, že všetko to, čo teraz rieši súčasná vláda a vedenie ministerstva, ale aj to, na čo upozorňujú rôzne združenia a asociácie, je dôležité. Na to nadväzuje optimalizácia siete nemocníc, čiže reforma, ako budú rozdelené nemocnice. Je to komplex rôznych záležitostí. Každá jedna z nich je dôležitá. 

Oceňujem preto, že Televízia ta3 bola ochotná poskytnúť aj bežným ľuďom priestor na vyjadrenie sa. Rád by som preto vyzval aj našich divákov. Ak sa ich úvodná téma - zdravotníctvo - dotýka, budem rád, ak sa nám prihlásia a napíšu e-mail na adresu pozrimesanato@ta3.com. Každý mail si určite prečítam, a ak to bude vhodné, určite ich pozvem.

Celý rozhovor s moderátorom ta3 Jožom Šivákom si môžete pozrieť nižšie.

Novinkou relácie Pozrime sa na to je, že okrem štyroch pozvaných hostí, budú diskutovať aj dvaja zástupcovia občanov. Ak sa vás avizovaná téma dotýka, napíšte nám na email pozrimesanato@ta3.com. Radi vás do relácie pozveme.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok