Rátate každý večer ovečky? Nielen problémy so spánkom môžu vyriešiť ponožky

TA3/zm
3.11.2022 08:00

Ak patríte medzi ľudí, ktorí si večer ľahnú a nie a nie zaspať, možno váš problém vyriešia obyčajné ponožky.

Rátate každý večer ovečky? Nielen problémy so spánkom môžu vyriešiť ponožky
Pexels

Ponožky na nohách znamenajú teplo. A keď sa telo zohreje, vyrieši sa tým mnoho problémov, napríklad aj so spánkom.

O štvrťhodinu skôr

Ponožky pomáhajú termoregulácii organizmu, takže telo si upraví teplotu na takú, ktorá je pre spánok ideálna. Nohy v teple vysielajú do mozgu signál, že ste pripravené na odpočinok. Výskumy uverejnené v časopise Nature dokonca uvádzajú, že ľudia s ponožkami na nohách zaspávajú v priemere o 15 minút skôr ako ostatní.

Ženy v ponožkách

Zaspávanie s nohami v teple je obzvlášť dôležité pre ženy, a to najmä v období menopauzy. Pre túto hormonálnu zmenu sú typické návaly horúčav, čo vám na prvý pohľad nemusí sedieť s tým, že si ešte máte dať aj ponožky. Ale práve autoregulácia, ktorú s nohami v teple docielite, vám pomôže zbaviť sa potenia a stále platí, že aj rýchlejšie zaspíte.

Ponožky nie sú antisexi

A napokon ešte jeden argument, prečo si vliezť pod perinu s ponožkami. Keď sa na to pozriete logicky, teplé nohy zlepšujú celkovú cirkuláciu krvi v tele. A tá je mimoriadne dôležitá pre sexuálny život. Hoci si zvyčajne pri milovaní dávame ponožky dole, lebo nám to príde neestetické, tento argument je pomerne silný prečo si ich nevyzúvať. BBC dokonca uverejnilo prieskum, podľa ktorého ponožky na nohách prispievajú o 30 percent k silnejšiemu a rýchlejšiemu orgazmu.

Témy: spánok
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok