Ako vyčistiť kefy na vlasy a hrebene: Pripravte im špeciálny kúpeľ a potom dezinfekciu

TA3/zm
2.11.2022 08:00

Na to, že kefy či hrebene na vlasy používame denne, im venujeme veľmi málo pozornosti. Zaslúžia si pravidelné a dôkladné čistenie.

Ako vyčistiť kefy na vlasy a hrebene: Pripravte im špeciálny kúpeľ a potom dezinfekciu
Pexels

Vyčistite pomôcky na vlasy dôkladne a jednoducho. Pomocou týchto jednoduchých trikov sa vám podarí dostať z nich aj usadené častice odumretej kože.

Odstránenie vlasov

Na každej kefe či hrebeni ostávajú v prvom rade povypadávané vlasy. Zdanlivo ich ľahko odstránite rukou, najmä z hrebeňa. No z kefy to môže byť o niečo zložitejšie. Zoberte si na pomoc manikúrové nožnice alebo špáradlo, ktorým podoberiete aj tie najnižšie usadené vlasy. Keď ich podoberiete, ostane vám na kefe ešte aj zvyšok kožných buniek, ktoré vyzerajú ako prach. Takže odstránením vlasov sa čistenie nekončí.

Kúpeľ pre hrebene

Na usadenú mastnotu a kožné bunky je najlepší pre vlasové pomôcky kúpeľ. Do nádoby s horúcou vodou pridajte asi za lyžicu bežného šampónu na vlasy. Ponorte do kúpeľa hrebene a kefy, nechajte ich niekoľko minút odmočiť. Závisí od materiálu, z ktorého sú vyrobené. Drevo potrebuje päť minút, umelá hmota o niečo viac. Zvyšky vlasov a pokožky tým pádom zmäknú a pôjdu ľahšie odstrániť. Na to si môžete zobrať napríklad starú zubnú kefku.

Dezinfekcia

Aj keď sa vám zdá, že už by pomôcky na vlasy mohli byť dokonalé čisté, ešte to chce dezinfekciu. Z prírodných prostriedkov je na to dobrá octová alebo citrónová voda, ale pokojne môžete použiť aj pleťové tonikum alebo micelárnu vodu. Celý proces čistenia vlasových pomôcok by ste mali opakovať minimálne raz za mesiac, ešte ideálnejšie raz týždenne.  

Témy: vlasy Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok