Francúzov trápia pred majstrovstvami sveta zranenia. Hrozí, že o šampionát príde okrem Kanteho aj Varane

ta3 TASR
26.10.2022 15:46

Francúzsky futbalista Raphael Varane bude mimo diania až do majstrovstiev sveta v Katare. Stopér Manchestru United sa zranil v sobotňajšom zápase na pôde Chelsea a jeho štart na svetovom šampionáte tak vôbec nie je istý.

Francúzov trápia pred majstrovstvami sveta zranenia. Hrozí, že o šampionát príde okrem Kanteho aj Varane
AP Photo/Frank Augstein

"Varane bude mimo diania do MS. Uvidíme, ako sa budú vyvíjať jeho stav a rehabilitácia," uviedol tréner anglického klubu Erik ten Hag pre agentúru AFP. Zranenie 29-ročného obrancu znamená ďalšie komplikácie pre reprezentačného trénera Didiera Deschampsa. 

Kormidelník úradujúcich majstrov sveta nemôže v nominácii počítať s viacerými oporami. Zranenie stehna trápi stredopoliara N'Gola Kanteho z Chelsea, z operácie kolena sa stále zotavuje Paul Pogba (Juventus Turín) a problémy má aj náhradný brankár Mike Maignan z AC Miláno, trápi ho zranenie lýtka.

Francúzi nastúpia v prvom zápase na MS proti Austrálii (22. novembra) a o postup z D-skupiny zabojujú aj proti Dánsku (26. novembra) a Tunisku (30. novembra). Turnaj odštartuje v nedeľu 20. novembra duelom medzi domácim Katarom a Ekvádorom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok