Apple splní smernicu Európskej únie. Pri iPhonoch prejde na nabíjačku typu USB-C

ta3 ČTK
26.10.2022 12:04

Americká spoločnosť Apple bude musieť splniť smernicu Európskej únie a pri svojich telefónoch iPhone prejde na nabíjačku typu USB-C. Uviedol to marketingový riaditeľ Greg Joswiak. Firma podľa neho bude postupovať rovnako ako v prípade iných zákonov. Odmietol však upresniť, kedy by iPhony mohli dostať novú nabíjačku, ktorá nahradí súčasný typ Lightning.

Apple splní smernicu Európskej únie. Pri iPhonoch prejde na nabíjačku typu USB-C
AP Photo/Kathy Willens

Apple podľa informácií agentúry Bloomberg plánuje prejsť na nový typ v budúcom roku. V EÚ začne smernica platiť od roku 2024, Apple už prešiel na konektor USB-C pri počítači Mac, mnohých iPadoch a príslušenstve.

Joswiak upozornil, že Apple a EÚ sa v otázke nabíjačiek sporia už desať rokov. Pripomenul, ako európske úrady kedysi chceli, aby Apple prijal typ Micro-USB. Dodal, že ak by sa tento prechod uskutočnil, nebol by vynájdený súčasný konektor Lightning, ani teraz rozšírený USB-C.

Joswiak, ktorý vystúpil na konferencii denníka The Wall Street Journal v Kalifornii, odmietol myšlienku, že virtuálny svet známy ako metaverse sa stane budúcnosťou v počítačovom svete. Pripojil sa tak k zakladateľovi firmy Snap Evanovi Spiegelovi. Metaverse je "slovo, ktoré nikdy nepoužijem," vyhlásil Joswiak.

Metaverse, teda futuristický digitálny svet, podporuje hlavne spoluzakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg. Do tejto iniciatívy už vložil miliardy dolárov a zmenil kvôli tomu aj názov svojej spoločnosti z Facebook na Meta Platforms.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok