Doprastav hladko prehral s Krasnodarom

SITA, TA3
16.1.2013 22:34

Volejbalistky VK Doprastav Bratislava prehrali v stredajšom úvodnom osemfinálovom zápase Vyzývacieho pohára na domácej palubovke s favorizovaným ruským tímom Dinamo Krasnodar hladko 0:3. Hosťujúce hráčky od úvodnej lopty na palubovke dominovali a išli jednoznačne za víťazstvom.

Bratislavčanky súperkám nedokázali výraznejšie vzdorovať. Fanúšikovia v Hant aréne na Pasienkoch mali možnosť vidieť v akcii jeden z popredných európskych ženských volejbalových tímov, ktorý trénuje strieborný medailista z OH 1992 v Barcelone - Holanďan s poľsko-izraelskými koreňmi Avital Selinger. Odveta je na programe vo štvrtok 24. januára o 16.30 h SEČ v Krasnodare. Víťaz osemfinálového dvojzápasu medzi Doprastavom a Krasnodarom narazí vo štvrťfinále na lepšieho z turecko-talianskeho súboja Ilbank Sports Club Ankara - Universal Modena.

V prvom sete dosiahli ruské hráčky veľmi rýchlo náskok 9:2 a na palubovke jasne dominovali. Domácim sa podarilo znížiť na 5:9, ale po chvíľkovom zaváhaní hosťujúce volejbalistky získali späť rytmus a presnými útokmi získavali body. Rozbehnuté Rusky nezastavili ani dva oddychové časy domáceho trénera. Po 21 minútach sa favoritky radovali zo zisku prvého setu. Obraz hry sa nezmenil ani v druhom dejstve, domáce síce vybojovali prvú loptu, ale v ďalšom priebehu štvrtý tím ruskej ligy neustále navyšoval svoj náskok a po ďalších 21 min viedol už 2:0. V treťom dejstve dosiahli hráčky Doprastavuprvý bod až za stavu 0:8 a Krasnodar suverénnym spôsobom dokráčal k hladkému víťazstvu.

Výsledok - prvý zápas osemfinále Vyzývacieho pohára vo volejale žien (odveta je na programe 24. januára o 16.30 SEČ):
Doprastav Bratislava - Dinamo Krasnodar 0:3 (-15, -13, -16)
66 min, rozhodovali: Jovčev (Bulh.), Baklouti (Fr.), 150 divákov
Zostavy:
Doprastav: M. Stankovianska, Pencová, Reháková, Drobňáková, Crkoňová, Jelínková (libero Nikmonová, Abrhámová, Koseková)
Dinamo: Malofejevová, Havelková, Osičkinová, Uraľovová, Mariuchničová, Ščerbaňová (liberá Kriučkovová a Zarubinová, Babkinová, Gansonreová, Merkulovová, Surcevová)
Hlasy:
Marek Rojko (tréner Doprastavu): "Mrzí ma, že Doprastav hral v osemfinále európskeho pohára proti špičkovému európskemu tímu a jeho hráčky tu ukážu veci, ktoré žiadna Slovenka či hráčka v tomto regióne nedokáže. Neviem, čo viac máme pre slovenský volejbal urobiť ako pritiahnuť takéto družstvo. Nemáme na nich, taký je stav slovenského ženského volejbalu. Vymačkali sme z toho vo dvoch setoch 15 a 16 bodov, čo mne osobne stačí. Pre naše družstvo je to veľká skúsenosť. My máme rozpočet 150-tisíc eur na celú sezónu, v Krasnodare berú hráčky základnej zostavy túto sumu. Som na svoje hráčky hrdý, lebo hrali to, na čo majú."

Monika Stankovianska (hráčka Doprastavu): "Krasnodar je typický ruský tím a tie sú väčšinou vždy nepríjemné. Je to iná volejbalová škola. Urobili sme oveľa viac chýb ako súperky. Bolo vidieť, že sa na nás pripravili, hrali lepšie a nechceli dovoliť žiaden zvrat."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok