NHL: Černák sa po zranení vrátil do Tampy, Tatar asistoval pri góle. Útočník Kessel oslávil šnúru zápasov gólom

ta3 tasr
26.10.2022 07:17

Slovenský hokejista Tomáš Tatar si v noci na stredu pripísal asistenciu a bodoval tak v druhom zápase za sebou v prebiehajúcej sezóne NHL. Útočník New Jersey sa podieľal na góle Nica Hischiera, jeho tím triumfoval na ľade Detroitu 6:2. Útočník Phil Kessel z Vegas nastúpil na 990. zápas bez prerušenia, čím prekonal ligový rekord Keitha Yandlea.

NHL: Černák sa po zranení vrátil do Tampy, Tatar asistoval pri góle. Útočník Kessel oslávil šnúru zápasov gólom
TASR/AP

Tatar bodoval necelých päť minút pred koncom za stavu 4:2 pre svoj tím - po nahodenom puku na brankára domácich Alexa Nedeljkovica mu zobral puk, pred bránkou pohotovo našiel Hischiera a švajčiarsky kapitán "diablov" bez problémov skóroval do odkrytej bránky. Jesper Bratt zaznamenal v drese New Jersey dva góly a asistenciu a bodoval aj v siedmom dueli od štartu sezóny (3+9). Detroit vyšiel v prebiehajúcom ročníku prvýkrát bodovo naprázdno, nepomohol mu ani gól a asistencia Dominika Kubalíka. 

Po jednozápasovej pauze zavinenej zranením v hornej časti tela sa do zostavy Tampy vrátil Erik Černák. "Blesky" prehrali na ľade Los Angeles 2:4, slovenský obranca odohral 18:57 min, zaznamenal jednu mínusku, jednu strelu na bránku a odsedel si dve minúty na trestnej lavici za hrubosť. Kings ukončili 10-zápasovú negatívnu sériu proti Tampe, ktorá bola momentálne druhou najdlhšou v NHL. Arizona ťahá najdlhšiu, s Bostonom prehrala 19-krát v rade. "Králi" predtým naposledy zdolali Tampu ešte v decembri 2015. "Ani som o tom nevedel, ale odkedy som tu, nikdy sa nám proti nim nedarilo," vyhlásil Todd McLellan, tréner Los Angeles.

Pre zranenie chýbal Montrealu v druhom stretnutí za sebou Juraj Slafkovský, jeho tím doma podľahol Minnesote 1:3. Dva góly Wild strelil Joel Eriksson Ek, gól a asistenciu si pripísal Brandon Duhaime. O jediný presný zásah domácich v Bell Centre sa postaral Cole Caufield, bol to jeho piaty gól v sezóne. "Bolo tam pár pozitívnych vecí, na ktorých môžeme stavať v ďalších dueloch," uviedol útočník Montrealu. Minnesote pomohol k výhre 26 zákrokmi brankár Marc-Andre Fleury, ktorý odohral v NHL svoj 944. duel a dostal sa pred Curtisa Josepha na šieste miesto v ligovej histórii.

Brankár Jaroslav Halák opäť kryl chrbát jednotke New Yorku Rangers Igorovi Šesťorkinovi, "jazdci" prehrali doma s Coloradom 2:3 po nájazdoch. Najvýraznejšou hviezdou bol brankár hostí Alexandar Georgiev, ktorý sa proti svojmu bývalému klubu blysol 44 zákrokmi. Za Rangers chytal v rokoch 2017 až 2022, v júli sa presťahoval do Colorada. V nájazdoch na ňom stroskotali Kaapo Kakko, Mika Zibanejad i Alexis Lafreniere. "Bol to dnes pre mňa špeciálny večer, vynorilo sa mi z pamäti veľa spomienok. Som rád, že som tu uspel," povedal Georgiev.
       

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok