NHL: Tatar strelil svoj prvý gól v prebiehajúcej sezóne, na výhru Devils to však nestačilo

TA3 TASR
25.10.2022 06:53

Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil v noci na utorok svoj prvý gól v prebiehajúcej sezóne NHL. Útočník New Jersey skorigoval v stretnutí proti Washingtonu v 45. minúte na priebežných 2:5, jeho tím napokon podľahol 3:6. V šiestom zápase dosiahol zároveň svoj prvý kanadský bod v sezóne. O významný historický zápis sa postaral Phil Kessel, útočník Vegas nastúpil proti Torontu (3:1) na svoj 989. zápas bez prerušenia, čím vyrovnal ligový rekord Keitha Yandlea.

NHL: Tatar strelil svoj prvý gól v prebiehajúcej sezóne, na výhru Devils to však nestačilo
TASR/AP

Devils prehrali tretíkrát v sezóne a prvýkrát po troch víťazných zápasoch. Tatarova prvá gólová radosť v sezóne prišla po dorážke v predbránkovom priestore. Bol to pre neho 18. bod (8+10) v 23. zápase proti Washingtonu. Stal sa po Jurajovi Slafkovskom druhým slovenským hokejistom, ktorý skóroval v doterajšom priebehu sezóny. Tatar tým ukončil gólový pôst, ktorý počítajúc aj minulú sezónu trval 11 duelov. Tridsaťjedenročný krídelník predtým naposledy skóroval v zámorskej profilige 12. apríla proti Arizone. 

Proti Capitals si pripísal aj dve trestné minúty, keď si od 39. minúty za stavu 1:5 odsedel menší trest za podrazenie. Prezentoval sa aj piatimi strelami na bránku a spoločne s Jackom Hughesom, Jegorom Šarangovičom a Alexandrom Ovečkinom patril k najaktívnejším strelcom. Na ľade strávil v tretej útočnej formácii s Erikom Haulom a Milesom Woodom celkovo 15:56 min.

V drese Washingtonu sa predstavil jeho krajan Martin Fehérváry, 23-ročný obranca zaznamenal dva plusové body a na ľade strávil 20:01 min. Nastúpil v druhom obrannom páre s Nickom Jensenom. Vyslal aj dve strely na bránku, rozdal štyri hity a zblokoval jednu strelu súpera. Do kanadského bodovania sa nezapísal, po 7 zápasoch má na konte jednu asistenciu. Washington, ktorý začal sezónu dvomi prehrami, zvíťazil v štyroch z uplynulých piatich zápasov.

NHL - výsledky

New Jersey - Washington 3:6 /TATAR za domácich 1+0/

Ottawa - Dallas 4:2

Edmonton - Pittsburgh 6:3

Winnipeg - St. Louis 4:0

Vegas - Toronto 3:1

Vancouver - Carolina 1:3 v 3. tretine

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok