Test s pohárom vody odhalí, ako je na tom vaše zdravie: Preverí stav štítnej žľazy aj vlasov

TA3/zm
31.10.2022 08:00

Pitný režim je základom zdravia, no voda dokáže o zdraví ako takom vypovedať oveľa viac. Stačí, ak si urobíte tieto dva testy s pomocou obyčajného naplneného pohára. Čo o vás vypovedajú?

Test s pohárom vody odhalí, ako je na tom vaše zdravie: Preverí stav štítnej žľazy aj vlasov
Pexels

Pomocou pohára s vodou sa môžete dozvedieť viac o svojom zdraví. Napríklad o tom, ako je na tom vaša štítna žľaza alebo vlasy, ktoré, mimochodom, tiež hovoria dosť o stave organizmus.

Štítna žľaza

Na test o stave štítnej žľazy potrebujete presne jednu minútu svojho života, zrkadlo a pohár s vodou. Ako to funguje? V prvom rade by ste mali vedieť, kde sa štítna žľaza nachádza. Mali by ste ju nahmatať na krku nad kľúčnou kosťou a pod hrtanom, respektíve hlasivkami.

Keď už viete, kde sa nachádza, postavte sa s pohárom vody pred zrkadlo napite sa a sledujte miesto tohto orgánu. Všímajte si náhle zmeny na štítnej žľaze, napríklad, či sa vám na krku tvoria hrčky, či sa pohybujú alebo sú statické.

Nič nevidíte? Potom by ste mali byť úplne v poriadku. No pri akýchkoľvek zmenách na krku, ktoré sú voľným okom viditeľne, môže ísť o náznaky, že štítna žľaza nepracuje tak ako by mala.

Stav vlasov

Tento rýchly trik vám prezradí, ako sú na tom vaše vlasy v skutočnosti. Vďaka poháru vody prídete na to, či sú vaše vlasy zdravé a či im nechýba výživa. Myslite pritom na to, že kvalita vlasov nevypovedá len o nich, ale o celkovom stave organizmu.

Zoberte pohár čistej vody a vložte do neho jeden svoj vlas. To je celé, nič viac nemusíte robiť. Ak vlas klesne na dno, znamená to, že je narušená jeho štruktúra, napil sa vody a preto padol dolu. Zdravý vlas sa bude vo vode správať presne naopak. Ostane na hladine, pretože ju nenasal, keďže nie je poškodený.

Ak ste v tomto teste neobstáli dobre a chceli by ste vedieť, čo vašej korune krásy chýba, jediné, čím sa môžete riadiť, je rýchlosť klesania ku dnu. Čím pomalšie vlas ide, tým je miera jeho poškodenia menšia. Bohužiaľ, ak padne na dno počas pár sekúnd, je zrejmé, že by ste s kvalitou a starostlivosťou mali niečo začať robiť. Pravdepodobne vám chýbajú základné vitamíny a minerály, takže sa v prvom rade zamerajte na výživu a jedálny lístok.

Témy: zdravie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok