Zemiaky v službách krásy: Keď ich budete variť, vodu rozhodne nevylievajte

TA3/zm
30.10.2022 10:00

Zemiaky varíme bežne niekoľkokrát do týždňa, a to je čas, kedy si môžete naplánovať popri príprave jedla aj chvíľku pre seba. Vyvarený škrob je totiž prospešný aj pre krásu.

Zemiaky v službách krásy: Keď ich budete variť, vodu rozhodne nevylievajte
Pexels

Množstvo surovín z kuchyne sa dá využiť aj v kúpeľni. A zemiaky patria medzi ne. Vedeli ste, že voda zo zemiakov obsahuje množstvo cenných látok, ktoré sa ešte dajú využiť, napríklad pre náš vzhľad?

Tonikum na pleť

Voda, v ktorej sa varili zemiaky, je bohatá na draslík a vitamín B12, ktoré dokážu zastaviť starnutie. Znie to neuveriteľne, ale ak si vodu z hrnca odložíte do uzatvárateľnej fľaše a uskladníte v chladničke, získate prakticky zadarmo skvelé pleťové tonikum.

Zemiaky na vlasy

Pre rovnaké látky je odvar zo zemiakov ideálny nie len na pleť, ale aj vlasy. Zamedzíte tak ich štiepeniu a zároveň im dodáte lesk. Vodu, v ktorej sa zemiaky varili, môžete po vychladnutí použiť dvomi spôsobmi. Buď ju použijete na záverečné oplachovanie vlasov, alebo ju necháte polhodinu pôsobiť a potom vlasy ešte raz umyjete šampónom. Výsledok by mal byť rovnaký, a to zdravé, pružné vlasy.

Témy: zemiaky Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok