NHL: Washington s Fehérvárym zdolal LA, Slafkovský a Černák pre zranenie nehrali, Tatar čaká na prvý bod

ta3 tasr
23.10.2022 07:46

Hokejisti Washingtonu so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym dosiahli tretie víťazstvo v sezóne NHL, keď zdolali v noci na nedeľu Los Angeles 4:3. Hviezdou nočného programu bol Joe Pavelski, ktorý tromi gólmi a jednou asistenciou zariadil výhru Dallasu na ľade Montrealu 5:2. Za Canadiens nenastúpil slovenský útočník Juraj Slafkovský, ktorý chýbal pre menšie zranenie v hornej časti tela. Pre rovnaké zranenie nehral ani obranca Erik Černák, ktorého Tampa Bay si poradila doma s New York Islanders 5:3.

NHL: Washington s Fehérvárym zdolal LA, Slafkovský a Černák pre zranenie nehrali, Tatar čaká na prvý bod
TASR/AP

Washington strelil všetky štyri góly v tretej tretine, keď otočil z 0:2 na 3:2 a hoci Kings ešte vyrovnali, napokon rozhodol 5 minút a 25 sekúnd pred koncom Marcus Johansson. "Už som bol trochu unavený. Puk mi preskočil hokejku, ale skúsil som zakončiť z otočky spoza bránky a so šťastím to vyšlo," povedal Johansson pre nhl.com. Gólom a asistenciou prispel k úspechu John Carlson, Dmitrij Orlov zaznamenal tri asistencie. Pri všetkých góloch "kráľov" bol Victor Arvidsson, ktorý dvakrát skóroval a pridal aj asistenciu. Fehérváry bol na ľade 19 minút a 5 sekúnd, zaznamenal jednu strelu a päť hitov.

V noci sa predstavil zo Slovákov aj Tomáš Tatar, ktorého New Jersey zvíťazilo nad San Jose 2:1. Slovenský útočník strávil na ľade 14:50 min a na bránku Kaapa Kähkönena vyslal tri strely, ale nebodoval ani v piatom zápase sezóny. O treťom víťazstve Devils za sebou rozhodli Jegor Šarangovič a Dawson Mercer. Jediný gól Sharks, ktorí majú nelichotivú bilanciu jedno víťazstvo a šesť prehier, dal Kevin Labanc. Triumf Devils vychytal brankár Mackenzie Blackwood, ktorý kryl 21 striel. "Máme hru založenú na rýchlosti, to je naša silná zbraň a chceme z toho ťažiť," zdôraznil autor víťazného gólu Mercer.

Boston zdolal Minnesotu 4:3 po predĺžení. Bruins sa pred začiatkom duelu rozlúčili s legendárnym slovenským obrancom Zdenom Chárom, ktorý nedávno ukončil kariéru. Pred zápasom slávnostne vhodil spolu so svojimi synmi úvodné buly. Následne mu premietli video s najpamätnejšími okamihmi jeho kariéry. Chára strávil v Bostone 14 sezón a v roku 2011 ako kapitán priviedol "medveďov" k zisku Stanleyho pohára. Desať sekúnd pred koncom predĺženia rozhodol o víťazstve Bruins v presilovke Taylor Hall, ktorý v riadnom hracom čase zaznamenal dve asistencie. Boston vyhral v tejto sezóne všetky štyri domáce zápasy. "Myslím si, že to bol náš najlepší zápas v sezóne," povedal tréner "medveďov" Jim Montgomery. Gól a asistenciu pri víťaznom góle si pripísal David Pastrňák.

Na prvé víťazstvo v sezóne stále čaká Vancouver. Canucks podľahli Buffalu 1:5 a po šiestich dueloch novej sezóny majú na konte iba dva body za dve prehry po predĺžení. Skóre otvoril obranca "šablí" Rasmus Dahlin, ktorý strelil gól vo všetkých piatich zápasoch novej sezóny a vylepšil svoj vlastný rekord histórie NHL. Sabres majú skvelú formu, keď vyhrali prvé tri zápasy na štvorzápasovom tripe, ktorý zakončia v Seattli. "Tvrdo sme pracovali a máme sebavedomie. Veríme, že to bude pokračovať," poznamenal Dahlin. Jubilejného 600. víťazstva sa stále nedočkal tréner Canucks Bruce Boudreau. Dvomi gólmi a asistenciou prispel k triumfu Victor Olofsson, Alex Tuch skóroval vo štvrtom zápase za sebou.

Montreal bez zraneného Slafkovského nestačil na Dallas (2:5), v drese Stars zažiaril veterán Pavelski. Tridsaťosemročný Američan strelil šiesty hetrik v profiligovej kariére a pridal k nemu aj asistenciu. Bol to prvý Pavelského hetrik v drese Dallasu, predtým skóroval naposledy trikrát ešte ako hráč San Jose 24. februára 2019 proti Detroitu. "Je neuveriteľné, čo dokáže. Hrá rovnako ako pred piatimi či šiestimi rokmi, ako keby zastavil čas. Je špeciálny športovec," uviedol na adresu Pavelského tréner "hviezd" Peter DeBoer. Stars bodovali vo všetkých piatich zápasoch novej sezóny. Prvý gól v NHL strelil obranca Montrealu Arber Xhekaj.

Hokejisti St. Louis vyhrali v Edmontone 2:0, keď brankár Jordan Binnington (23 zákrokov) zaznamenal prvý shutout v sezóne a celkovo 11. v NHL. Góly Blues strelili obrancovia Torey Krug a Justin Faulk. Darí sa Ottawe, ktorá po triumfe 6:2 nad Arizonou natiahla víťaznú sériu na tri zápasy. V štvrtom stretnutí za sebou skóroval nováčik Shane Pinto, dva góly dal Brady Tkachuk a prvýkrát sa v NHL medzi strelcov zapísal Dylan Guenther.

John Tavares skóroval dvakrát a Toronto vyhralo v kanadskom derby na ľade Winnipegu 4:1. Maple Leafs pokazili debut novému trénerovi Jets Rickovi Bownessovi, ktorý v prvých štyroch zápasoch chýbal na lavičke "tryskáčov" pre COVID-19. Tri asistencie zaznamenal Auston Matthews. Philadelphia triumfovala v Nashville 3:1 a zaznamenala štvrté víťazstvo z piatich zápasov. Nepríjemnou udalosťou duelu bolo zranenie obrancu "predátorov" Marka Borowieckého, ktorý po strete s Morganom Frostom v druhej tretine opustil ľadovú plochu na nosidlách.

Colorado vyhralo na ľade Vegas 3:2, v drese obhajcov Stanleyho pohára skóroval aj Valerij Ničuškin, ktorý bodoval vo všetkých šiestich zápasoch sezóny. V súboji dvoch popredných tímov vyhrali hráči Calgary nad Carolinou 3:2. V predĺžení rozhodol svojím druhým gólom v zápase Tyler Toffoli.

NHL - výsledky:

Boston - Minnesota 4:3 pp

New Jersey - San Jose 2:1

Ottawa - Arizona 6:2

Edmonton - St. Louis 0:2

Columbus - Pittsburgh 3:6

Tampa Bay - New York Islanders 5:3

Washington - Los Angeles 4:3

Montreal - Dallas 2:5

Winnipeg - Toronto 1:4

Nashville - Philadelphia 1:3

Calgary - Carolina 3:2 pp

Vegas - Colorado 2:3

Vancouver - Buffalo 1:5

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok