Obor s veľkým srdcom, nezabudnuteľný Hagrid. Herci z Harryho Pottera spomínajú na Robbieho Coltranea

ta3/Soňa Búranová
25.10.2022 06:00

Veľký chlap s veľkým srdcom a neopísateľný talent. Na nakrúcaniach všetkých rozosmieval, staral sa o nich a povzbudzoval ich. Robbie Coltrane, predstaviteľ Hagrida vo filmoch o Harrym Potterovi, bol typ herca, ktorého charizma zaplnila priestor. Hereckí kolegovia na jeho adresu nešetrili pochvalami, no zároveň opísali obrovský smútok, ktorý cítia po jeho smrti.

Obor s veľkým srdcom, nezabudnuteľný Hagrid. Herci z Harryho Pottera spomínajú na Robbieho Coltranea
TASR/AP

Navždy v spomienkach

Tom Felton, ktorý stvárnil Draca Malfoya, na Instagrame napísal: "Jednou z mojich najkrajších spomienok na natáčanie Harryho Pottera bolo nočné natáčanie prvého filmu v zakázanom lese. Mal som 12 rokov. Robbie sa staral o všetkých okolo seba. Bez toho, že by musel. A rozosmieval ich. Bez toho, že by musel. Bol to veľký priateľský obor na obrazovke, ale ešte viac v skutočnom živote. Mám ťa rád, kamarát. Ďakujem za všetko."

Matthew Lewis, ktorý hral Nevilla Longbottoma, napísal na Twitteri: "Robbie. Bobser. Volal ma Vesmírny chlapec. S ničím sa nekašľal, čo vždy každého rozosmialo. Obor, a to vo viacerých smeroch. Prežili sme toho veľa.“

Bonnie Wrightová, ktorá si zahrala Ginny Weasleyovú, Hagrida označila za svoju obľúbenú filmovú postavu. "Moje srdce je zlomené. Robbie vykreslil Hagridovu vrúcnosť, zmysel pre domov a bezpodmienečnú lásku k svojim študentom a magickým tvorom veľmi bravúrne. Robbie sa ku mne a mojim kolegom, keď sme boli malé deti, vždy správal ako k rovnocenným filmovým profesionálom. Bol to ten typ človeka, ktorý vzbudzoval dôveru a pocit spolupatričnosti. Ďakujem za všetok smiech.“

Oliver a James Phelpsovci, ktorí hrali identické dvojčatá, bratov Weasleyovcov, sa podelili o dojímavé spomienky na Coltraneove rady počas prvých dní natáčania filmovej ságy. "Nikdy nezabudnem, že v septembri 2000 prišiel Robbie Coltrane k veľmi nervóznemu 14-ročnému chlapcovi, mne, počas prvého dňa natáčania a povedal mi 'Uži si to, budeš skvelý'. Ďakujem za to," napísal James.

Jeho brat dodal: "November 2001 - Leicester Square, Londýn. 'Ponorte sa do toho, chlapci. Je to ako keby ste dostali ako prvé auto Rolls-Royce!' Robbie mi to povedal, keď stál vedľa mňa na červenom koberci počas premiéry prvého filmu o Harrym Potterovi. V priebehu rokov sme mali niekoľko skvelých rozhovorov o histórii a cestovaní. Odpočívaj v pokoji, Robbie."

David Thewlis, ktorý hral profesora Lupina, si tiež spomenul na to, ako Coltrane bez námahy rozosmieval hercov. "Najbohatší, najmocnejší a najzlomyselnejší smiech na natáčaní bol iba Robbieho chyba. Budeš navždy milovaný, drahý muž, a budeš nám veľmi chýbať," napísal na sociálnej sieti.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 4
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok