Janočko sa po 13 rokoch vrátil na Slovensko do Michaloviec

SITA
16.1.2013 11:24

Druholigový futbalový klub MFK Zemplín Michalovce získal do svojich služieb 56-násobného slovenského reprezentanta Vladimíra Janočka. S 36-ročným stredopoliarom podpísali Michalovčania zmluvu na jeden a pol roka. Janočko bude hrať na Slovensku po dlhých trinástich rokoch, naposledy pôsobil v rakúskom Leopoldsdorfe.

Janočko sa po 13 rokoch vrátil na Slovensko do Michaloviec
SITA

"Hlavný dôvod jeho angažovania je ten, že naši mladí hráči sa pri ňom veľmi veľa naučia. Po Dubnici máme druhé najmladšie mužstvo v súťaži a jeho skúsenosti sa nám zídu. Navyše je to výborný futbalista," vysvetlil pre denník Korzár predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský.

Janočko hral na jeseň 1997 v hlavnej fáze Ligy majstrov za 1. FC Košice aj so súčasným michalovským trénerom Albertom Rusnákom. Práve kouč má najväčšiu zásluhu na jeho príchode do metropoly Zemplína. "Raz sme spolu debatovali a Alberta som sa zo žartu spýtal, či nepotrebuje posilu do mužstva. On to však zobral vážne a potom som musel aj ja, tak som teraz tu. Nemusel som nad jeho ponukou dlho rozmýšľať. Michalovce majú smelé ambície a ja som bol zvyknutý v takých kluboch hrávať," uviedol pre KorzárJanočko.

V kádri MFK Zemplín bude Janočko najstarším hráčom. Počas kariéry hral okrem rodných Košíc aj za Škodu Xanthi, Austriu Viedeň, Red Bull Salzburg, FC Trenkwalder Admira a Leopoldsdorf. S Košičanmi bol dvakrát majstrom Slovenska, v Rakúsku oslavoval štyri tituly, v tejto krajine ho v roku 2002 vyhlásili za najlepšieho hráča tamojšej najvyššej súťaže a v roku 2003 získal ocenenie Futbalista roka na Slovensku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok