Ukrajine pomáha aj filmový hrdina. Predstaviteľ Luka Skywalkera inicioval zbierku na nákup dronov

ta3 čtk
21.10.2022 22:08

Predstaviteľ Luka Skywalkera vo filmovej ságe Hviezdnej vojny Mark Hamill pomohol vybrať peniaze na nákup 500 dronov pre ukrajinskú armádu. Hamill to povedal vo vysielaní rádia agentúry Bloomberg, kde upresnil, že ho v septembri o pomoc požiadal sám ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Ukrajine pomáha aj filmový hrdina. Predstaviteľ Luka Skywalkera inicioval zbierku na nákup dronov
Profimedia

Znie to ako zápletka ďalšieho dielu Hviezdnych vojen, ale rozdiel je v tom, že sa to deje v realite, napísal Bloomberg. Hamill sa konkrétne stal ambasádorom ukrajinského programu "Armáda dronov" a peniaze vybral spoločne s ukrajinským vládnym fondom United24.

"Je to úplne jednoduché. Ukrajina potrebuje drony. Na nich záleží výsledky vojny. Chránia krajinu, jej ľud, monitorujú hranice, sú to oči na oblohe," povedal Hamill.

"Bol som celkom v šoku, pretože ma najmenej dvakrát alebo trikrát do týždňa (Ukrajinci) informovali, ako to pokračuje, a povedali mi, že odkedy som s tým začal, dostali 500 dronov," zveril sa tiež herec.

Začiatkom tohto mesiaca Hamill na twitteri zdieľal obrázok osamotenej stíhačky X-Wing, ktorú lieta jeho postava, vo farbách ukrajinskej vlajky. "Nech vás sprevádza sila," odkázal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok