Pozor na prstene: K týmto činnostiam šperky nepatria a už vôbec nie na rukách

27.10.2022 08:00

Nechávate si prstene na rukách, keď upratujete, športujete alebo sa chodíte kúpať? Riskujete nielen ich stratu, ale aj znehodnotenie.

Pozor na prstene: K týmto činnostiam šperky nepatria a už vôbec nie na rukách
Foto: Pexels

Prstene sú krásnou ozdobou, ale pri niektorých činnostiach ich skutočne nepotrebujete.

Cvičenie

Či už sa venujete behu, joge alebo chodíte do posilňovne, k športu prstene skrátka nepatria. Už len preto, že pri pohybových aktivitách zvyknú prsty napúchať, keďže sa vám poriadne rozpumpuje srdce. Ďalším dôvodom je oxidácia kovu v dôsledku potenia sa. To vás možno netrápi, ak máte šperky zo zlata či striebra, ale pri bižutérií je to prakticky to isté, ako  by ste hodili prstene rovno do koša.

Kúpanie a plávanie

Aj plávanie je pohybová aktivita, ale v prípade prsteňov je to kapitola sama o sebe. Iste viete, že vo vode vám prstene kĺžu hore dole a je to naozaj veľké riziko, že ich stratíte. A druhá vec je tá, že ak sa náhodou o niekoho rukou obtriete, hrozí mu poriadny škrabanec.

Upratovanie

Asi najhoršie, čo svojim prsteňom môžete urobiť, je upratovať s nimi. Jednak je tu hrozba mechanického poškodenia, ale najmä chemikálií. A plus vody. Pri domácich prácach naozaj nepotrebujete, aby vaše ruky čokoľvek zdobilo, bude sa vám bez šperkov aj oveľa lepšie pracovať.

Líčenie

Zvyknete si ráno dať šperky a až potom sadnúť pred zrkadlo? Otočte svoje ranné rituály a najskôr sa nalíčte, až potom pridajte šperky, konkrétne prstene. Keď si nanášate krémy či mejkap, zvyčajne sa drobné častice kozmetiky dostanú za šperky. To platí dokonca aj pri umývaní rúk. Z mydla ostávajú kúsky aj za prsteňmi, preto je viac než vhodné skladať ich každý deň dole a dôkladne vyčistiť nielen ruky, ale aj samotné ozdoby.  

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok