V ruskom meste neďaleko hraníc s Ukrajinou vypukol požiar, spôsobil ho ukrajinský útok

ta3 čtk
21.10.2022 19:06

Ukrajinské ostreľovanie spôsobilo požiar v podniku v ruskom meste Šebekino, vzdialenom asi osem kilometrov od hraníc s Ukrajinou. Pri požiari utrpela zranenie jedna žena, oznámil v piatok gubernátor Belgorodskej oblasti Vjačeslav Gladkov. Kyjev sa nevyjadril. Dym z požiaru je podľa médií vidieť aj v 30 kilometrov vzdialenom Belgorode.

Rusko hasič požiar oheň 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

"V jednom z priemyselných podnikov vypukol požiar v dôsledku priameho zásahu. Podľa predbežných údajov zranenie utrpela jedna žena," uviedol Gladkov podľa agentúry TASS. Zranenú ženu podľa gubernátora previezli do nemocnice. Na mieste zasahujú hasiči.

O ostreľovaní samého Belgorodu ruské úrady informovali minulú nedeľu. Zranenia vtedy utrpeli traja ľudia, podľa Gladkova išlo o členov jednej rodiny. V niektorých výškových domoch explózie rozbili okná, na uliciach obyvatelia nachádzali úlomky rakiet. Pri belgorodskom letisku ľudia napočítali 16 výbuchov. 

Podľa neoverených informácií na sociálnych sieťach bol zničený systém protivzdušnej obrany. O dva dni skôr sa mesto ocitlo bez prúdu pre požiar trafostanice a o deň skôr vybuchol muničný sklad.

Belgorodská oblasť je v posledných dňoch pravidelne terčom ostreľovania, z ktorého Rusko obviňuje ukrajinskú armádu. Ukrajina sa k týmto útokom za svojou východnou hranicou oficiálne nevyjadruje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok