NAKA podozrieva stredoškoláka z terorizmu, zadržala ho na západnom Slovensku

ta3 TASR
21.10.2022 14:59

Pre podozrenie z účasti na terorizme zadržala v piatok Národná kriminálna agentúra (NAKA) v Bratislave 16-ročnú osobu. Polícia momentálne vykonáva s podozrivou osobou procesné úkony. Informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Podozrivý NAKA zásah Rakovský 1140 px (facebook.com/policiaslovakia)
facebook.com/policiaslovakia

"Príslušníci NAKA v súčinnosti s Vojenským spravodajstvom 21. októbra 2022 vykonali realizáciu trestnej veci pod názvom Balerion," priblížila hovorkyňa. Ide o trestné činy založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd i niektoré formy účasti na terorizme.

Dôkazy o páchaní trestnej činnosti zabezpečila NAKA v spolupráci s Vojenským spravodajstvom v rámci vyšetrovania trestnej veci Slovakbro.

Zadržanie podozrivej osoby potvrdil pre aj hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan. "Môžeme potvrdiť, že došlo k zadržaniu osoby podozrivej v súvislosti so spáchaním trestného činu terorizmu," spresnil. Vzhľadom na skutočnosť, že ide o mladistvú osobu, ako aj aktuálne štádium konania, Úrad špeciálnej prokuratúry a polícia nemôžu poskytnúť bližšie informácie.

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok