Na Slovensko po vražde dvoch ľudí v Bratislave príde misia europarlamentu

ta3 TASR
21.10.2022 12:36

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) z Monitorovacej skupiny pre demokraciu, právny štát a základné práva (DRFMG) vycestujú pre tragickú streľbu na Zámockej ulici v Bratislave na Slovensko. Zámer odsúhlasili v piatok. Potvrdil to slovenský europoslanec a člen skupiny Vladimír Bilčík (Spolu).

Poľsko
TASR/AP (Ilu)

Spresnil, že misia europoslancov sa chce podrobnejšie informovať o pozadí a kontexte tohto zločinu z nenávisti a diskutovať s príslušnými slovenskými orgánmi o konkrétnych krokoch v boji proti nenávisti a pri ochrane LGBTIQ+ komunity a ďalších zraniteľných skupín. Europoslanci chcú diskutovať aj o čo najvhodnejšom zapojení spoločných európskych inštitúcií do boja proti nenávisti vo verejnom priestore a o radikalizácii mladých ľudí v on-line priestore.

V centre Bratislavy na Zámockej ulici došlo 12. októbra večer pred podnikom, ktorý navštevuje LGBTI+ komunita, k streľbe. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena. Páchateľa našli na druhý deň ráno mŕtveho. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) už zaviazal ministra spravodlivosti Viliama Karasa prípravou legislatívy na posilnenie práv osôb žijúcich v spoločnej domácnosti. Pripomenul záväzky z programového vyhlásenia vlády. Termín predloženia návrhu nešpecifikoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok