Slovan zdolal Leva aj do tretice

SITA, TA3
15.1.2013 21:47

Vyšponovaný súboj pražského a bratislavského nováčika v Kontinentálnej hokejovej lige mal aj do tretice slovenského víťaza. Hokejisti HC Slovan aj bez Ľubomíra Višňovského zvíťazili v utorňajšom stretnutí na ľade HC Lev tesne 4:3.

Slovan zdolal Leva aj do tretice
SITA

Slovan sa v tabuľke Západnej konferencie bodovo dotiahol na piaty Čerepovec, oba tímy majú na svojom konte po 66 bodov. V prospech Severstaľu hovorí lepšie skóre.

Bratislavčania utorňajším víťazstvom zvýšili svoje šance na účasť v play-off, pred momentálne deviatym Doneckom majú desať zápasov pred koncom základnej časti náskok 11 bodov. Slovan začal v Prahe sériu štyroch zápasov na klziskách súperov, v piatok 18. januára sa o 14.00 SEČ predstaví v Chanty-Mansijsku, o dva dni neskôr nastúpi už o 11.00 SEČ na ľade lídra Východnej konferencie Avangardu Omsk a trip zakončí v utorok 22. januára o 14.00 h v Astane. V domácom prostredí v Slovnaft aréne najbližšie nastúpi v sobotu 26. januára o 17.00 h proti Čerepovcu.

Duel v Prahe, kde mali výraznú prevahu priaznivci Slovana, sledovalo 15 543 divákov. Fanúšikovský rekord KHL tentoraz odolal a naďalej patrí zápasu HC Lev proti Dinamu Moskva, ktorý navštívilo v októbri 2012 celkovo 16 317 ľudí. 

Výsledok - utorok:

HC Lev Praha - HC Slovan Bratislava 4:3 (1:3, 2:1, 0:0)

Góly: 1. Klepiš (Nakládal), 27. Klepiš (Nakládal), 40. T. Rachůnek (Klepiš, Nakládal) - 6. M. Bakoš (Miklík), 8. Ölvecký (M. Daňo), 15. Bližňák (Miklík, Ďatelinka), 24. Kytnár (Sersen, Kukumberg)

Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bulanov, Sergejev - Birin, Medvedev (všetci Rus.), 15 543 divákov 

Zostavy:

HC Lev: Štěpánek - Němec, Lepistö, Nakládal, Krejčík, Hunkes, Oystrick, J. Mikuš - Gynge, J. Novotný, Danielsson - Klepiš, Vrána, T. Rachůnek, Marcel Hossa - Cipulis, Cingel, Surový - 47. Řepík

Slovan: Janus - Sersen, Sigalet, J. Tabaček, Mojžíš, Ďatelinka, Švarný, V. Mihálik - Miklík, Bližňák, M. Bakoš - Bartovič, Lipiansky, L. Hudáček - Kukumberg, Kytnár, Kudrna - M. Daňo, Ölvecký, T. Mikúš - Preisinger 

Tretí tohtosezóny duel medzi oboma súpermi začali v skvelej atmosfére pražskej O2 arény lepšie domáci hokejisti. Najprv Nakládal preveril pozornosť brankára Janusa, ktorý puk vyrazil len pred seba a Klepiš v 39. sekunde nemal problémy so zakončením - 1:0. Strelený gól domácim hráčom viac uškodil ako pomohol. Slovan prevzal iniciatívu a zatlačil súpera. Na konci 6. min sa do útočného pásma vrútila trojica slovanistov, M. Bakoš si medzi kruhmi zasekol puk a vymietol ľavý horný roh Štěpánkovej bránky - 1:1. O deväťdesiatjeden sekúnd neskôr sa puk odrazený domácim gólmanom dostal k Ölveckému a Slovan viedol 2:1. Vzápätí mali hostia výhodu presilovej hry, ale počas nej sa nedostali do výraznej šance. V 12. min sa hostia ocitli v prečíslení, no tvrdý pokus Tabačeka vytesnil Štěpánek na ochrannú sieť. Zástupy fanúšikov Slovana na tribúnach potešila v 15. min prvá útočná formácia. Miklík vnikol do pásma a tvrdo vystrelil, puk prepadol cez gólmana domácich a Bližňák ho dotlačil do bránky - 1:3. Pred prvou sirénou ešte vyskúšal šťastie Hudáček, ale Štěpánek bol pozorný.

Domáci hokejisti sa síce snažili hneď v úvode druhej tretiny skorigovať, ale v 24. min ich schladil ďalší presný zásah Slovana. Od modrej vystrelil Sersen a Kytnár puk jemným tečom usmernil do bránky - 1:4. Priaznivci HC Lev sa dočkali druhého gólu svojho mužstva v 27. min, rýchlu akciu zakončil švihom Klepiš, ktorý sa po druhýkrát zapísal do listiny strelcov. Domáci potom prebrali aktivitu, utvorili si niekoľko šancí, ale výborný Janus odolával. Brankár Slovana si poradil s pokusmi Danielssona, J. Novotného aj Klepiša, na druhej strane trafil Miklík hornú žŕdku. Na rozdiel jedného gólu skorigoval 34 sekúnd pred koncom druhej dvadsaťminútovky T. Rachůnek po peknom Klepišovom prieniku.

"Belasí" v záverečnej časti hry odrazili všetky snahy "Leva" o vyrovnanie a udržali tesný náskok.

Hlasy:

Václav Sýkora (tréner HC Lev): "Rozhodujúca bola prvá tretina. Síce sme do nej vstúpili dobre a dali sme gól, ale zabudli sme na zadné vrátka a súper nám strelil dva góly. Zatriaslo to s nami a nevyhrávali sme osobné súboje. Musíme hrať celých 60 minút naplno, inak nie je šanca na úspech."

Rostislav Čada (tréner Slovana): "Dnes sme videli to najlepšie z troch vzájomných duelov. Napriek rýchlemu inkasovanému gólu sme mali najlepšiu prvú tretinu, v ktorej sme si získali rozhodujúci náskok. Viedli sme 4:1, no súperovi sme umožnili streliť kontaktné góly. Udržať víťazstvo nás stálo veľmi veľa síl."

Tretí víťazný zápas Slovanu Bratislava hodnotí bývalý hokejový reprezentant a majster sveta z Goteborgu Radoslav Hecl

Divácky rekord na zápase nepadol

Názor trénera Rostislava Čadu po zápase

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok