Odstúpila britská ministerka vnútra Bravermanová. Dopustila sa technického porušenia pravidiel

TA3 TASR
19.10.2022 18:59

Britská ministerka vnútra Suella Bravermanová odstúpila v stredu zo svojej funkcie. Z vlády premiérky Liz Trussovej, ktorá je v úrade iba šesť týždňov, tak v priebehu necelého týždňa odišli už dvaja ministri, informuje agentúra AP a TASR.

Odstúpila britská ministerka vnútra Bravermanová. Dopustila sa technického porušenia pravidiel
TASR/AP

Správu o odchode Bravermanovej najskôr priniesol denník The Guardian aj magazín The Sun. Informáciu následne potvrdila aj samotná Bravermanová. Oznámila, že z postu odchádza preto, že kolegovi v parlamente poslala oficiálny dokument zo svojej súkromnej e-mailovej adresy. 

Údajne šlo o vyhlásenie jej rezortu k migrácii, ktoré má byť čoskoro zverejnené a pre ktoré chcela získať väčšiu podporu. Bravermanová to uvádza v oficiálnom vyhlásení o demisii adresovanom Trussovej, z ktorého cituje webová stránka stanice BBC.      

Bravermanová tiež píše, že svojím konaním sa dopustila "technického porušenia pravidiel", pričom si svoju chybu uvedomila a rozhodla sa z funkcie odstúpiť. Bravermanová však zároveň dala jasne najavo svoje obavy zo "smerovania" vlády Trussovej a toho, či kabinet dodržiava svoje programové vyhlásenie, približuje BBC.

K odchodu Bravermanovej dochádza len necelý týždeň po tom, ako Trussová odvolala ministra financií Kwasiho Kwartenga. Stalo sa tak po turbulenciách, ktoré na finančných trhoch vyvolal jeho návrh rozpočtu. The Guardian v stredu napísal, že Bravermanová odchádza "na príkaz" Jeremyho Hunta, ktorý Kwartenga nahradil na poste šéfa rezortu financií. Bravermanovú by mal podľa informácií týchto novín v úrade nahradiť bývalý minister dopravy Grant Shapps.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok