Na zozname vraha zo Zámockej boli okrem premiéra aj šéf Smeru Fico a exminister Gröhling

ta3
19.10.2022 18:35

Obeťou vraha Juraja Krajčíka mohli byť aj viacerí politici. Premiér Eduard Heger, Robert Fico aj bývalý minister školstva Branislav Gröhling potvrdili, že ich kontaktovala polícia a boli na zozname strelca zo Zámockej ulice. Juraj Krajčík pred tragédiou v centre Bratislavy čakal na premiéra pred bytovkou, kde býva. Aj preto výnimočne zasadala bezpečnostná rada.

Strelec Juraj Krajčík mal vytvorený zoznam ľudí, na ktorých mohol v osudný deň zaútočiť. Medzi nimi boli politici aj jeden novinár. 

Pred brutálnou vraždou dvoch mladých ľudí na Zámockej ulici v Bratislave sa fotil pred bydliskom premiéra. Mal byť jeho primárnym cieľom. Predseda vlády Eduard Heger to potvrdil.

Šéf opozičnej strany Smer-SD Robert Fico v stredu na tlačovej konferencii priblížil, že aj on bol predvolaný vypovedať na Národnej kriminálnej agentúre vo veci streľby ako svedok. Šéf Smeru-SD tvrdí, že mu vyšetrovateľ kládol otázky, ktoré potvrdzujú, že na zozname útočníka bol aj on. "Na zozname ľudí, ktorí boli v záujme tohto mladého človeka, som bol aj ja. Presne vedel, kde bývam. Podľa všetkého sa motal okolo môjho domu," priznal Fico. Nerozumie, prečo ho nevypočuli ako poškodeného.

Na políciu predvolali aj exministra školstva Branislava Gröhlinga, aby vypovedal vo veci tragickej udalosti na Zámockej ulici. 

Ako povedal minister vnútra Roman Mikulec, ľudí zo zoznamu, ktorý si spísal strelec, upovedomili. Viac informácií zatiaľ zverejniť podľa Mikulca nemôžu. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok