Prešovskí mestskí poslanci zrušili súťaž na prenájom cyklistického velodrómu

ta3 TASR
19.10.2022 15:40

Prešovskí mestskí poslanci na svojom stredajšom rokovaní zrušili obchodnú verejnú súťaž na dlhodobý prenájom cyklistického velodrómu. Podľa komisie mestského zastupiteľstva pre disponovanie s majetkom mesta ponuky dvoch uchádzačov, ktorí sa do súťaže prihlásili, sú pre mesto nevýhodné. Poslanci rozhodli o vyhlásení novej súťaže s upravenými podmienkami.

Prešov cyklistika velodróm 1140px (TASR/Milan Kapusta)
TASR/Milan Kapusta

Do verejnej obchodnej súťaže sa prihlásili dvaja záujemcovia, ktorí splnili podmienky. Konkrétne ide o Slovenský zväz cyklistiky a občianske združenie Cyklo Čajka Prešov. Podľa predloženého materiálu, ktorým sa zaoberali poslanci, ponúkaná cena nájmu v porovnaní s investíciami, ktorými chcú technicky zhodnotiť predmet nájmu a vzájomný zápočet nájmu a vložených investícií, je pre mesto nerentabilná.

V prípade ukončenia nájomného vzťahu pred uplynutím doby nájmu desiatich rokov by mesto podľa predloženého materiálu evidovalo záväzky voči vloženým investíciám nájomcu. Odbor financií a mestského majetku preto zapracoval do podmienok novej obchodnej verejnej súťaže minimálnu cenu nájmu vo výške 10.000 eur. Doba prenájmu je desať rokov.

Ako uviedla primátorka mesta Andrea Turčanová, zrušenie súťaže a vypísanie novej bolo najrozumnejším riešením "vzhľadom na to, že obidvaja uchádzači síce ponúkli veľmi nízky nájom, ale pomerne vysokú investíciu, ktorú by nemali s čím započítať". "Takže verím, že teraz vyprecizujeme lepšie podmienky verejnej obchodnej súťaže a budeme mať jasného výhercu s pravidlami, ktoré budú aj reálne aplikovateľné v praxi," povedala.

Od roku 2017 bol nájomcom cyklistického velodrómu Športový klub Velodróm Prešov. Ku koncu augusta tohto roka ukončil zmluvu o prenájme. Velodróm aktuálne spravuje mestská spoločnosť Prešov Real.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok