Jedno varovanie nestačilo. Severná Kórea pokračovala v delostreleckej paľbe

ta3 čtk
19.10.2022 07:59

Severná Kórea v stredu pokračovala v delostreleckej paľbe blízko pobrežia v reakcii na streľbu, ktorá je súčasťou vojenského cvičenia juhokórejskej armády. Stovky striel Severokórejčania vypálili aj v utorok. Severokórejská agentúra KCNA oznámila, že armáda nariadila vojsku pokračoval v delostreleckej paľbe na východnom a západnom pobreží.

Strážny post KĽDR Kórea detonácia výbuch 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Juhokórejská armáda začala v utorok každoročné vojenské cvičenie, ktoré má pripraviť vojsko na možné severokórejské hrozby. Podľa KCNA reaguje Severná Kórea na paľbu z juhokórejských raketometov.

V utorok neskoro večer miestneho času severokórejská armáda vypálila asi 100 striel do mora pri západných brehoch a ďalších 150 pri východnom pobreží, oznámil generálny štáb juhokórejskej armády. Juhokórejská armáda opakovane vysielala výzvu, aby KĽDR s paľbou prestala. Žiadne správy o násilí medzi oboma kórejskými štátmi sa neobjavili.

Podľa Soulu strely nedopadli do juhokórejských teritoriálnych vôd, ale do nárazníkovej zóny, ktorú obe Kórey vytvorili na základe dohody z roku 2018. Severná Kórea strieľa v tejto oblasti od minulého piatku, keď vypálila stovky striel.

Juhokórejská armáda v utorok uviedla, že Severná Kórea musí zastaviť provokácie podkopávajúce mier a stabilitu na Kórejskom polostrove. Dodala, že v spolupráci so Spojenými štátmi posilňuje svoju vojenskú pripravenosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok