Neymar vypovedal v prípade korupcie: O všetko sa staral otec, vedel som len málo

TA3 TASR
18.10.2022 19:23

Brazílsky futbalista Neymar vypovedal v utorok na súde v prípade korupcie v súvislosti s jeho prestupom z FC Santos do FC Barcelona v roku 2013. Uviedol, že o vtedajších rokovaniach vedel len málo.

Neymar vypovedal v prípade korupcie: O všetko sa staral otec, vedel som len málo
TASR/AP

Brazílska investičná spoločnosť DIS, ktorá mala nárok na 40 percent z celkovej prestupovej sumy, zažalovala Neymara, jeho otca, ktorý pôsobí ako hráčov agent, jeho matku, bývalých prezidentov FC Barcelona Josepa Bartomeua a Sandra Rosella, niekdajšieho šéfa Santosu Odilia Rodriguesa a ďalších predstaviteľov oboch klubov za údajné zatajenie skutočnej čiastky. 

Prokuratúra žiada pre Brazílčana pokutu 10 miliónov eur a dva roky odňatia slobody nepodmienečne, informovala agentúra AP. Všetci obžalovaní na súde odmietli, že by sa dopustili protiprávneho konania.  

Neymar vypovedal na utorkovom pojednávaní len pár minút: "Všetko vybavuje môj otec. Do rokovaní som nebol zapojený. Podpísal som len to, čo mi povedal, aby som podpísal. V tom období som počul chýry, že o mňa majú záujem aj iné kluby, no mojím snom bolo hrať za Barcelonu. Nakoniec to bol buď Real Madrid, alebo Barcelona. Nasledoval som moje srdce a vybral som si práve Barcelonu."

Slová prezidenta Realu Madrid Florentina Pereza, ktorého si žalobcovia predvolali, prostredníctvom videokonferencie potvrdili, že klub mal záujem o podpis zmluvy s hráčom ešte pred jeho príchodom do Barcelony a že Madrid predložil ponuku vo výške 45 miliónov eur. Informovala o tom agentúra AP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok