Nelegálna migrácia na Slovensku neutícha. Polícia od konca septembra zadržala vyše 1600 utečencov

ta3 TASR
18.10.2022 17:56

Na území Slovenska od 29. septembra zadržali 1615 nelegálnych migrantov a 26 prevádzačov, informovala o tom hovorkyňa Ministerstva vnútra (MV) SR Zuzana Eliášová. Zdôraznila, že rezort prostredníctvom Policajného zboru už niekoľko mesiacov aktívne reaguje na zvýšenú nelegálnu migráciu na tzv. balkánskej trase.

Veľký Krtíš hlási nárast neregulárnej migrácie. V okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu
TASR/AP (ilustračné)

"Od zavedenia hraničných kontrol Českou republikou a Rakúskom sa hliadková činnosť na území SR zintenzívnila. Policajný zbor rovnako každodenne spolupracuje s políciou Maďarska, a to aj spoločnými zmiešanými hliadkami priamo na území Maďarska," dodala Eliášová.

V súvislosti s plnením úloh návratovej politiky bol 17. októbra zrealizovaný ďalší tzv. dublinský návrat piatich štátnych občanov Maroka a Egypta do Bulharskej republiky Leteckým útvarom Ministerstva vnútra SR.

Skupina žiadateľov o azyl bola zadržaná na území SR bez cestovných dokladov začiatkom augusta 2022. "Keďže cudzinci požiadali o azyl už na území Bulharska, Bulharská republika prevzala zodpovednosť za posúdenie ich žiadostí o azyl, akceptovala ich na svojom území a bude rozhodovať o udelení azylu, prípadne inej formy medzinárodnej ochrany v EÚ," priblížila hovorkyňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok