Rusko vykonalo rozsiahle útoky. Bez elektriny je vyše 1100 ukrajinských miest

TA3 TASR
18.10.2022 17:58

Vyše 1100 ukrajinských miest a obcí je momentálne bez elektriny v dôsledku desiatich dní ostreľovania ruskými silami, ktoré sa zameriava na dôležité energetické zariadenia po celej Ukrajine. Informovala agentúra AFP.

Rusko vykonalo rozsiahle útoky. Bez elektriny je vyše 1100 ukrajinských miest
TASR/AP

Za posledných desať dní vykonalo Rusko "190 rozsiahlych útokov raketami, samovražednými dronmi a delostrelectvom v 16 ukrajinských regiónoch a v meste Kyjev", povedal na tlačovom brífingu hovorca ukrajinských pohotovostných služieb Olexandr Chorunžyj.

"Nateraz zostáva bez elektriny 1162 obcí v Dnepropetrovskej, Kirovohradskej, Žytomyrskej, Charkovskej, Doneckej, Záporožskej, Luhanskej, Mykolajivskej a Chersonskej oblasti," uviedol.

Podľa štatistík, oznámených na brífingu, prišlo o život v dôsledku týchto útokov viac ako 70 ľudí a 240 utrpelo zranenia. Útoky zasiahli 380 budov vrátane "zariadení kritickej infraštruktúry, najmä energetických a tiež civilných zariadení - súkromných domov a výškových obytných budov," priblížil Chorunžyj. Od 7. októbra bolo zasiahnutých približne 140 obytných budov, dodal.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok oznámil, že ruská armáda zničila pri útokoch od 10. októbra 30 percent ukrajinských elektrární. Prezidentov poradca Mychajlo Podoľak povedal, že Rusko sa "útokmi na mestá a civilistov systematicky snaží zničiť infraštruktúru na Ukrajine".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok