Rusko priznalo zodpovednosť za útoky na Ukrajine zo začiatku týždňa, obeťami sú civilisti

ta3 TASR
18.10.2022 14:29

Rusko v utorok potvrdilo pondelkové útoky na ukrajinské energetické zariadenia. Kyjev označil situáciu pred prichádzajúcou zimou za kritickú. Informujeme na základe správ agentúry AFP.

Rusko priznalo zodpovednosť za útoky na Ukrajine zo začiatku týždňa, obeťami sú civilisti
TASR/AP

"Počas uplynulého dňa ruské ozbrojené sily pokračovali v útokoch na ukrajinské vojenské veliteľstvá a energetické systémy" zbraňami dlhého dostrelu a zbraňami s vysokou presnosťou odpaľovanými z mora, uviedlo ruské ministerstvo obrany v pravidelnej správe.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok oznámil, že ruská armáda zničila pri útokoch od 10. októbra 30 percent ukrajinských elektrární, čo spôsobilo rozsiahle výpadky elektriny.

"Situácia je v súčasnosti naprieč krajinou kritická, pretože naše regióny závisia jeden od druhého... pre celú krajinu je nevyhnutné pripraviť sa na výpadky elektriny, vody a tepla," povedal pre ukrajinskú televíziu zástupca vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta Kyrylo Tymošenko.

Denník The Guardian s odvolaním sa na úrad kyjevskej prokuratúry informuje o dvoch obetiach a jednej zranenej osobe po utorkovom raketovom útoku na tepelnú elektráreň v hlavnom meste Ukrajiny. Po zásahu nastala explózia, požiar a výpadky prúdu. Pondelkové útoky na Kyjev si vyžiadali päť obetí na životoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok