Na Spiši jazdili dvaja vodiči pod vplyvom alkoholu, polícia ich obvinila

ta3 TASR
18.10.2022 11:48

Polícia obvinila dvoch vodičov, na Spiši jazdili pod vplyvom alkoholu, informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová.

Príliš slabé memento? Policajti po tragickej nehode odhalili vodičov pod vplyvom alkoholu
TASR/Jaroslav Novák (ilu)

V prvom prípade išlo o 43-ročného muža zo Smižian, ktorý šoféroval nákladné auto aj s prívesom. Polícia voči nemu vzniesla obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Muž podľa Ligdayovej v pondelok (17. 10.) dopoludnia viedol auto po ceste prvej triedy v smere do mesta Humenné. 

"Keďže na Družstevnej ulici v Humennom nákladným vozidlom s návesom blokoval ostatných účastníkov cestnej premávky, bol policajnou hliadkou kontrolovaný," priblížila hovorkyňa. Následnou dychovou skúškou bolo preukázané, že vodič je pod vplyvom alkoholu. Policajti mu v dychu namerali viac ako 1,2 promile.  

Obvinený pritom viedol vozidlo, ktorého hmotnosť mohla dosiahnuť až 22 ton. "Zvlášť u vodičov nákladných motorových vozidiel je alkohol za volantom mimoriadne nebezpečný s ohľadom na možné dôsledky voči ostatným účastníkom cestnej premávky pri zrážke či kolízii. Je mimoriadne nezodpovedné takto riskovať život a zdravie ľudí, ktorí sa pravidlami riadia," skonštatovala hovorkyňa.   

Druhý prípad rieši polícia v Poprade, 42-ročnému mužovi z obce Sitník, okres Stropkov, namerali viac ako 2,8 promile. Vodiča policajná hliadka zastavila ešte v nedeľu (16. 10.), pár minút po 6.00 h ráno na ceste prvej triedy v smere z Prešova na Poprad. "Vodič bol na mieste zadržaný, obmedzený na osobnej slobode a umiestnený do cely policajného zaistenia," doplnila Ligdayová s tým, že poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Poprade voči nemu vzniesol obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok