KHL zamietla Višňovského zmluvu so Slovanom

SITA TA3
15.1.2013 13:42

Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy zamietlo kontrakt do konca sezóny medzi Slovanom Bratislava a Ľubomírom Višňovským, skúsený obranca by tak nemal nastúpiť ani na utorňajší zápas súťaže v Prahe proti HC Lev.

KHL zamietla Višňovského zmluvu so Slovanom
SITA

Za bratislavský klub bude môcť 36-ročný zadák hrať len v prípade, že získa povolenie od New York Islanders, alebo sa dohodnú zástupcovia oboch ligových súťaží na špeciálnej výnimke. V tíme NHL je zmluvne viazaný do konca sezóny 2012/13. Rozhodnutie v prípade Višňovský zverejnilo vedenie KHL na svojom webe.

KHL už v úvode výluky v NHL prijala predpisy, podľa ktorých sa mali riadiť hráči so zmluvami v zámorí. Po skončení lockoutu sa mali hokejisti vrátiť k plneniu kontraktov v zámorí. Ešte v lete 2012 zároveň KHL a NHL podpísali memorandum o porozumení a rešpektovaní platných zmlúv. Na základe týchto faktov zamietlo vedenie KHL žiadosť Ľubomíra Višňovského a Slovana Bratislava o zotrvanie v klube do konca ročníka.

"Memorandum otvára možnosť rokovať medzi oboma ligami v prípade osobitných situácií. Reprezentanti NHL a KHL budú v blízkej budúcnosti hovoriť o prípade Ľubomíra
Višňovského a pokúsia sa nájsť kompromis," píše sa v stanovisku KHL.

Višňovský
chce z rodinných dôvodov ostať doma v Bratislave. Proti Islanders nič nemá. Tím z New Yorku mu nariadil, aby do pondelkového predpoludnia prišiel do kempu. Keďže sa tak nestalo, Višňovského by teraz mali suspendovať a pozastavia mu mzdu. Slovenský obranca odcestoval v pondelok s tímom Slovana do Prahy.

Islanders momentálne vyčkávajú, vedenie klubu pre New York Times v pondelok uviedlo, že nedalo obrancovi povolenie hrať za Slovan, ale ani ho zatiaľ nesuspendovalo. "Ostrovania" čakajú na ďalšie kroky zo strany vedenia oboch líg. "Našim hráčom som už povedal, že sú veci, ktoré môžeme ovplyvniť, ale aj tie, na ktoré nemáme vplyv.
Višňovský zatiaľ v kempe nie je, musíme sa pohnúť ďalej a hrať s tými, ktorí sú k dispozícii," vyhlásil tréner Islanders Jack Capuano.

Pred dvoma rokmi bol v podobnej situácii brankár Jevgenij Nabokov, ktorý odmietal hrať za New York Islanders. V súčasnosti je už v kempe tímu z Long Islandu. "Každá situácia je iná. Nepoznám podrobnosti tohto prípadu, takže si nemôžem urobiť úsudok," tvrdil pre NY Times Nabokov.

Zo 43 hráčov KHL so zmluvami v NHL sa po skončení výluky vrátilo do zámoria 42. Jedine Ľubomír Višňovský žiada o zotrvanie v Európe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok