Poslanci začali rokovanie schôdze minútou ticha za obete tragickej streľby

ta3 TASR
18.10.2022 07:22

V Národnej rade Slovenskej republiky sa zišli v utorok poslanci po tom, ako počas uplynulého týždňa prerušili aktuálnu schôdzu. Rokovanie začali minútou ticha za obete streľby na Zámockej ulici.

48. schôdza Národnej rady SR
TA3 / David Duducz

Poslanci národnej rady si v úvode utorkového rokovania 72. schôdze uctili minútou ticha pamiatku dvoch obetí streľby na Zámockej ulici v Bratislave.

Poslanci zároveň na návrh Róberta Haláka (OĽANO) zaradili do programu schôdze uznesenie k silnejúcemu prejavu nenávisti voči menšinám a komunitám, osobitne voči LGBTI+ komunite a Židom. Zároveň poslanci vrátili do programu návrh novely Občianskeho zákonníka z dielne SaS, ktorým by sa mohol zaviesť inštitút partnerského spolužitia.

K tragickej streľbe došlo v stredu 12. 10. večer pred podnikom, ktorý navštevuje LGBTI+ komunita. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho našla na druhý deň ráno mŕtveho. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra.

Poslanci sa v utorok opäť zišli po tom, ako počas uplynulého týždňa prerušili aktuálnu schôdzu. Rokovanie presunuli pre obštrukciu opozície. Plénum opakovane nebolo uznášaniaschopné pri hlasovaní o tom, či pôjde do druhého čítania novela štátneho rozpočtu na tento rok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok