Hamšík sa s reprezentačnou kariérou rozlúči v novembri proti Čile

ta3 TASR
17.10.2022 15:04

Slovenská futbalová reprezentácia ukončí kalendárny rok 2022 domácim prípravným duelom proti Čile. Zápas na štadióne NFŠ v Bratislave sa uskutoční 20. novembra o 14.00 h a bude zároveň oficiálnou rozlúčkou dlhoročného kapitána národného mužstva Mareka Hamšíka s reprezentačnou kariérou.

Slovenská futbalová reprezentácia odohrala v doterajšej histórii s Čiľanmi dva oficiálne medzištátne zápasy. Vo februári 2000 na turnaji vo Valparaise sa Slováci pod vedením trénera Jozefa Adamca tešili po góloch Igora Bališa a Ondreja Šmelka z výhry 2:0. O viac ako deväť rokov neskôr, v novembri 2009, vyhralo Čile v prípravnom stretnutí na štadióne MŠK v Žiline 2:1. Za domácich vtedy skóroval Stanislav Šesták, spomedzi hráčov aktuálneho kádra sú pamätníkmi tohto zápasu Peter Pekarík, Juraj Kucka a práve Marek Hamšík. Čile je momentálne na 29. mieste rebríčka FIFA.

Hamšík je držiteľ niekoľkých reprezentačných rekordov. V drese s dvojkrížom na prsiach odohral najviac zápasov (135), strelil najviac gólov (26), ako prvý a doteraz jediný reprezentant prekonal hranicu 10.000 odohraných minút a má na konte aj najviac zápasov s kapitánskou páskou. Debut v národnom drese si odkrútil vo februári 2007 pod vedením trénera Jána Kociana, ukončenie reprezentačnej kariéry oznámil v máji tohto roka.

Čile obsadilo v juhoamerickej časti kvalifikácie o postup na MS 2022 v Katare nepostupové siedme miesto, novembrový zápas bude 12. oficiálnym medzištátnym zápasom Slovenska proti zástupcovi CONMEBOL (Juhoamerická futbalová konfederácia). Tri dni pred súbojom s Čile nastúpia slovenskí futbalisti 17. novembra na prípravný zápas v Čiernej hore proti domácej reprezentácii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok