Rusko potvrdilo, že podniklo rozsiahly útok na ukrajinskú infraštruktúru

TA3 TASR
17.10.2022 13:37

Ruské ministerstvo obrany v pondelok uviedlo, že podniklo "rozsiahly" útok na vojenské ciele a energetickú infraštruktúry na Ukrajine, pri ktorom použilo vysokopresné zbrane. Informovala agentúra Reuters.

Rusko potvrdilo, že podniklo rozsiahly útok na ukrajinskú infraštruktúru
TASR/AP

Ostreľovanie, výbuchy a hromadné výpadky elektriny sú podľa podľa stanice BBC hlásené z Ľvovskej, Chmelnyckej, Vinnyckej a Rivnenskej oblasti, teda zo západu Ukrajiny.

Počas pravidelnej tlačovej konferencie oznámil hovorca ruského rezortu obrany Igor Konašenkov, že ruskej armáde sa pri pondelkovom bombardovaní ukrajinských miest podarilo zasiahnuť "všetky vytýčené ciele" a zmariť snahu ukrajinských síl o prelomenie ruskej obrany v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny.

"Počas dňa pokračovali ruské ozbrojené sily v útoku vysokopresnými zbraňami dlhého dosahu... na objekty vojenského velenia a energetické systémy Ukrajiny," uviedol Konašenkov.

Podľa ukrajinského ministra vnútra Denysa Monastyrského zahynulo v pondelok pri útokoch na viacero ukrajinských miest niekoľko ľudí. Podľa predstaviteľa kancelárie ukrajinského prezidenta zahynuli len pri útoku na obytnú budovu v Kyjeve najmenej traja ľudia.

Rusko vystupňovalo raketové útoky na územie Ukrajiny po tom, ako výbuch 8. októbra poškodil Kerčský most spájajúci Rusko s anektovaným Krymským polostrovom. Po explózii na moste podniklo Rusko doposiaľ najrozsiahlejšie raketové útoky od začiatku vojenskej invázie 24. februára, pri ktorých zasiahlo ciele vo viacerých ukrajinských mestách a oblastiach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok