Hlavným ukrajinským mestom otriasli explózie. Pri útokoch zahynuli najmenej tri osoby

TA3 TASR
17.10.2022 06:52

Séria útokov na ukrajinské hlavné mesto Kyjev si vyžiadala v pondelok najmenej tri obete, oznámil zástupca vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta Kyrylo Tymošenko. Informovali agentúra AFP a denník The Guardian.

Podľa Tymošenka si tri obete na životoch vyžiadal útok na obytnú budovu v kyjevskej štvrti Ševčenkivskyj, kde stále zasahujú záchranné zložky. Z jej trosiek sa podarilo zatiaľ zachrániť 19 ľudí. 

Podľa starostu Kyjeva Vitalija Klička bola jednou z obetí žena. "Ráno letelo smerom na Kyjev 28 dronov. Vďaka naším ozbrojeným silám a vzdušnej obrane bola väčšina letiacich teroristov zostrelená," uviedol Kličko na Telegrame s tým, že v Kyjeve prišlo celkovo k piatim výbuchom.  

Podľa ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského útočia v pondelok ruské sily samovražednými dronmi a raketovými strelami na celom území Ukrajiny.

Ruské útoky odsúdil i ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ. "Rusko dnes znova útočí na civilné a energetické zariadenia na Ukrajine. Medzi cieľmi teroristov bola aj bytovka v Kyjeve. Ľudia sú ranení. Odpoveď sveta na tieto zločiny musí byť jasná - viac pomoci pre Ukrajinu a viac sankcií pre agresora," napísal Šmyhaľ na Twitteri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok