NHL: Washington s Fehérvárym zvíťazil nad Montrealom, Slafkovský trafil žrď

TA3 TASR
16.10.2022 07:27

Hokejisti Washingtonu s Martinom Fehérvárym zvíťazili v noci na nedeľu v zámorskej NHL nad Montrealom v zostave s Jurajom Slafkovským 3:1 a dosiahli prvý triumf v sezóne. Obaja Slováci zaznamenali plusový bod. Všetky góly padli v druhej tretine.

NHL: Washington s Fehérvárym zvíťazil nad Montrealom, Slafkovský trafil žrď
TASR/AP

Washington prehrával po úvodnom dejstve 0:1, no v druhom vďaka trom gólom v priebehu necelých šiestich minút otočil skóre. Fehérváry odohral 19:41 min, Slafkovský mal minutáž 12:41.  New Jersey s Tomášom Tatarom prehralo s Detroitom 2:5, slovenský útočník si pripísal mínusový bod. Na trestnej lavici si odsedel štyri minúty a pri jeho prvom treste zvýšil Dylan Larkin na 4:2.

Blízko k prvému gólu a bodu v NHL bol na začiatku 6. minúty Slafkovský, ale prvý muž tohtoročného draftu z dobrej pozície trafil za stavu 0:0 žrď bránky Darcyho Kuempera. Osemnásťročný krídelník nastúpil opäť vo formácii s veteránmi Christianom Dvorakom a Brendanom Gallagherom a v treťom zápase v profilige mal zatiaľ najväčší “ice-time” s časom 12:41. 

"Slaf sa musí adaptovať na štýl NHL, teraz tým procesom prechádza. Musí sa naučiť využiť svoje fyzické parametre a šikovnosť. Veľa gólov v tejto lige padá vďaka dôrazu pred bránkou a samozrejme je dôležité vyhrávať puky v rohoch," povedal podľa sportsnet.ca po sobotňajšom zápase tréner Montrealu Martin St. Louis.

Zámorské médiá sú netrpezlivé a začínajú prevládať názory, že Slafkovský by sa mal zdokonalovať na farme v AHL. Gallagher však cíti, že mladý Slovák je na vzostupe. "Jeho hra má stúpajúcu tendenciu. Pracujeme na maličkostiach a pomaly prichádzajú aj nejaké šance. Dali sme dve tyčky, naša hra sa zlepšuje. Má dobrú hlavu a chápe veci," povedal 30-ročný kanadský krídelník na adresu mladého Slováka. 

"Určite je to iné, než na čo bol zvyknutý. Raz som hral na širšom klzisku a bola to pre mňa obrovská zmena. Snažíme sa mu pomôcť ako len vieme, musíme byť pozitívni a konštruktívni. Všetko, čo sa práve teraz naučí, bude pre neho do budúcna mimoriadne cenné," dodal Gallagher.  

Tampa s Erikom Černákom podľahla na ľade Pittsburghu 2:6. Slovenský zadák strávil na ľade 20:42 min a do štatistík mu pribudli dve mínusky. New York Islanders deklasovali Anaheim 7:1, Pavol Regenda odohral za hostí 11:30 min a mal dva mínusové body. Calgary bez Adama Ružicku zvíťazilo v Edmontone 4:3.

Hráči Floridy uspeli aj vo svojom druhom zápase nového ročníka profiligy. V sobotnom dueli vyhrali na ľade Buffala 4:3. Víťazný gól zaznamenal v druhej tretine v presilovke obranca Brandon Montour. Dvoma bodmi sa v drese víťazov prezentovali Matthew Tkachuk (1+1) i Aleksander Barkov (0+2).

Výsledky zápasov NHL

Boston - Arizona 6:3

New Jersey - Detroit 2:5

Pittsburgh - Tampa 6:2

Toronto - Ottawa 3:2

Washington - Montreal 3:1

NY Islanders - Anaheim 7:1

Dallas - Nashville 5:1

Minnesota - Los Angeles 6:7

St. Louis - Columbus 5:2

Philadelphia - Vancouver 3:2

Buffalo - Florida 3:4

Edmonton - Calgary 3:4

San Jose - Chicago 2:5

Seattle - Vegas 2:5

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok