Ukrajina podľa Ruska ostreľovala Belgorod, vraj spôsobila požiar elektrickej stanice

ta3 čtk
14.10.2022 20:55

Po ostreľovaní ruského Belgorodu neďaleko od hraníc s Ukrajinou vznikol požiar v elektrickej stanici, uviedol gubernátor Belgorodskej oblasti Vjačeslav Gladkov. Podľa informačných kanálov na sociálnych sieťach začalo horieť neďaleko tepelnej elektrárne Luč v Belgorode a niektoré štvrte v meste sa ocitli bez prúdu.

ONLINE:
TASR/AP

Belgorodská oblasť sa stala terčom ostreľovania aj vo štvrtok. Výbuch muničného skladu v dedine pri Belgorode, ktorý podľa Ruska nastal kvôli ukrajinskému ostreľovaniu, si podľa dnešného oznámenia federálnej kriminálnej ústredne vyžiadal obete na životoch. 

Ústredňa nespresnila ich počet, uviedla ale, že sú medzi nimi príslušníci ruskej národnej gardy. Priamo v Belgorode potom vo štvrtok raketa zasiahla 16-podlažný obytný dom.

Poradca šéfa ukrajinskej prezidentskej kancelárie Mychajlo Podoljak štvrtkové ostreľovanie Belgorodu pripísal Rusku. "Rusko vystrelilo raketu smerom na (ukrajinský) Charkov, ale niečo sa pokazilo a raketa zasiahla obytnú budovu v ruskom Belgorode," napísal na twitteri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok